כרתים למטייל העצמאי: ייעוץ מלא לחופים ואטרקציות מים, לכל המשפחה עם הילדים, כל מה שחייבים לעשות בחופשת קיץ מושלמת באי כרתים הקסום
מה יש לעשות בכרתים בקיץ? מידע למטייל העצמאי - הרבה ים תכלת מדהים, פארקי מים וספורט ימי מגוון
בעיקר הרבה ים, ספורט ימי, שיט מכל מיני סוגים, קנו, סאפ, שנורקלים, צלילה Scuba dive (אבל אין מה לראות מתחת למים באמת… חוץ מסלעים וחול, הרבה אצות וכמה עשבי ים, כמה דגים עייפים, קיפוד ים שחור אלמוני ואולי עוד תולעת ים שריד לעבר מפואר…).
בכרתים תמצאו פארקי מים. אנחנו הלכנו לעיר המים Water City, שיש בה למעלה מ-20 מגלשות ענקיות, בשלל אפקטים, עיר של כיף ליום שלם לכל המשפחה.
בכרתים תמצאו קניות בזול ממש. ביגוד, מכשירי חשמל, אביזרי מטיילים. תסתובבו במדרחובים התיירותיים, ותגלו בהם גם הרבה חנויות תיירות טובות למזכרות וקשקושים.
רשימה אתרי החובה לטיול בכרתים (ההרחבות למטה):
- הרקליון: מרכז העיר והמדרחוב, החנויות והמסעדות, המוזיאון הארכאולוגי, טיילת חוף הים והמבצר הוונציאני (לראות רק מרחוק, לא חייבים להגיע אליו ממש).
- פארק המים (29.5€ לאדם, 2025) Water City : שעה מהרקליון. אל תפספסו! חובה! לכל גיל, בוודאי למשפחות עם ילדים מגיל 10 ומעלה, ולמבוגרים צעירים ברוחם. אני ירדתי בכל המגלשות, למעט באחת הכי אתגרית שנראתה לי כמו רכבת הרים. הבת שלי ירדה בה 10 פעמים….
- חופי הים וספורט ימי: לא משנה לאיזה חוף תגיעו. הכל יפה. בהרבה חופים תמצאו ספורט ימי נגיש: קנו, סאפ, שנוקרלים, צלילה, סירות לנהיגה עצמית, שייט אל האיים, מעבורות אל איים מרוחקים.
- העיר חאניה (Χανιά, Chania): מרכז העיר והחנויות, זארה במבצעים שאסור לפספס, הנמל העתיק המדרחוב שלו, המסעדות והטברנות בלילה, חופי הים והספורט הימי.
- מערת נטיפים מלידוני Melidoni: על הדרך מהרקליון מערבה אל העיר חאניה. שווה לקפוץ לביקור קצר.
- טרקטורונים: מכיוון שהכבישים בכרתים לא משהו. והרחובות בתוך הערים צרים מאוד, וחניה במרכז העיר היא בעייתית בעונת התיירות- הרבה תיירים צעירים נעים באמצעות טרקטורונים. נראה לי שווה מאוד.
- הכפר מרגריטס Margarites: לאוהבי קרמיקה מדהימה בעבודת ים. רחובו שלם עם אינספור חנויות לקרמיקה בעבודת ים מקומית.
- אי המצורעים ספינלונגה (Spinalonga): אי קטן עם היסטוריה עשירה, כולל מבצר ונציאני ושרידי מושבת מצורעים. אני לא הטרחתי עצמי אל האי. אבל הטיולים הקלאסיים כן מגיעים אליו. מה לעשות, עניין של טעם אישי, אבל לא אהבתי את הספר "האי של סופיה" ולא התחשק לי גם להגיע אל האי ולהשקיע בו עוד יום נסיעות ושייט.
9. האתר הארכאולוגי קנוסוס: לא חובה. לא חובה. האתר לא משוחזר מספיק ולא שווה את חצי היום שצריך לבזבז עליו.
10. קניון סמאריה (Samaria Gorge): טרק ליום שלם לאוהבי לכת. רק בעונות הסתיו, החורף והאביב בלבד. לא בקיץ! אחד הקניונים הארוכים באירופה, מסלול הליכה פופולרי באורך כ-16 ק"מ.
11. Cretaquarium – האקווריום של כרתים – אקווריום מודרני המציג את חיי הים של הים התיכון, כולל כרישים, צבי ים ועוד.
12. חוף באלוס (Balos Lagoon) – לגונה מרהיבה עם מים בצבע טורקיז וחול לבן, נחשבת לאחד החופים היפים באי.
13. חוף אלאפוניסי (Elafonissi Beach) – חוף ידוע בזכות החול הוורוד והמים הצלולים, מתאים במיוחד למשפחות.
דברו איתנו לארגון והדרכת טיולים וימי כיף לקבוצות
אז אם אתם רוצים לקצר לעצמכם את השיטוט האינסופי באתרי אינטרנט שונים, ולחסוך לעצמכם את מיון העצות המתוקות של ChatGPT (עם כמה שהוא חמוד אבל לא ממש יודע לבנות תוכנית טיול פרטית עבורכם) ואם אתם לא רוצים רק לצאת מבולבלים יותר ויותר מעודף מידע באינטרנט – דברו איתי. כי בשבילכם טיול הוא תחביב, ובשבילי הטיולים- הם מקצוע רציני ואחראי.
לדוגמה, הנה מה שכתבה רונית לאחר ייעוץ טלפוני של כשעה לטיול עצמאי בגאורגיה. אני התרגשתי לקרוא ושמחתי מאוד שעזרתי לזוג יהודים יקרים להתמצא בגאורגיה, למרות שיצאו לטייל בחודש אפריל, שבגאורגיה עדיין די חורף:
"ערב טוב ענת, חזרנו משבוע נפלא בגיאורגיה ורציתי לומר תודה על הטיפים היעילים כמו האוטובוס האדום, הרכב הגבוה, הנסיעה ליומיים לבורג'ומי ולוורדזיה עיר המערות, והביטחון שהכל בסדר. ובכלל על נועם השיחה וציון האתרים במפה. התקופה של סוף החורף דורשת תמיד תכנית אלטרנטיבית.
לאנדרטת הידידות ולקזבגי לא יכולנו להגיע בגלל מפולת שלגים ובפארק בורג'ומי לא יכולנו לטייל כי עוד היה בעבודות שיקום מהחורף והיה קר ורטוב.
ולמרות כל זאת נהננו מאוד מאוד.
אז תודה רבה שוב, ענת, והיי ברוכה🙏🙏🙏"
כאן תוכלו למצוא עוד ביקורות עלינו: לחצו והיכנסו לגוגל מפס. לשמחתי, אני יכולה לעשות לכם סדר בראש, כך שתבינו בצורה ברורה לאן אתם רוצים להגיע ולאן אתם לא רוצים להגיע בטיול שלכם לכרתים, או ליעדים נוספים בחו"ל.
הייעוץ לטיול העצמאי שתקבלו אצלנו הוא בתשלום מאוד סמלי, ביחס לתובנות המשתלמות שתקבלו. בשיחת טלפון תקבלו את כל המידע המקצועי שדרוש לכם לצאת עצמאית לטיול עם רכב שכור. ותחסכו הרבה שעות של בלבול וחוסר ודאות בחו"ל, ובסופו של דבר גם תראו יותר אתרים יפים ותשלמו פחות.
כשאני יוצאת לטייל בחו"ל ביעד חדש, אני יוצאת מתוך ידיעה שארצה לייעץ לכם אחר כך כיצד לטייל נכון ולאן באמת כדאי לכם לטייל. ומבטיחה לכם, שאני תמיד אגיד לכם את האמת, אם היא יפה ונעימה לאוזן, או שיש דברים מדויקים יותר, כשהיעד קשה או מסובך לגישה, או לא מתאים להגדרות הטיול המתאים לכם, או לא נראה בדיוק כמו שמתארים לכם בתמונות מהוקצעות באינסטוש.
הייעוץ שלי כולל שליחת סיכום שיחה מלא, בו תקבלו את רשימת האתרים בלועזית, כפי שהם כתובים במפות גוגל. תקבלו את הנקודות הראשיות על מפת גוגל. ותקבלו גם המלצות לאתרי לינה הנכונים באמצעות בוקינג, להזמנה עצמאית. לחצו כאן ליצירת קשר.
האקלים בכרתים
האקלים בכרתים הוא ים תיכוני עד ספר מדברי. ארבע עונות, כמו בישראל – בקיץ חם, פשוט חם. ביולי-אוגוסט, הטמפרטורות סביבות 30 מעלות ויותר, כל יום. בלילה נעים וקריר. בחורף גשום, ועל פסגות ההרים יורד שלג ויש בכרתים גם כמה אתרי סקי.
זאת אומרת, שאם אתם יוצאים לטיול קיץ בכרתים, עשו לעצמכם טובה גדולה, וחשבו על ים ובריכה. ים, ועוד ים. כל מה שקשור לים בכרתים מפותח ונעים ויפה. ויש הרבה מה לעשות בכרתים סביב הים. ולא רק בטן-גב.
איפה נמצא האי כרתים:
שעה וחצי טיסה, ואתם בכרתים. בקיץ תמצאו טיסות ישירות ולא יקרות. בחורף, כנראה שלא תמצאו טיסה ישירה ותצטרכו לטוס בטיסת קונקשיין דרך אתונה.
האי כרתים שייך למדינת יוון (הרפובליקה ההלנית). הוא הגדול מבין איי יוון, והחמישי בגודלו מבין איי הים התיכון בכלל. האי מוארך וצר, ושוכב בים התיכון, בדרום הים הָאִגֶאִי, בכיוון ממזרח למערב. אמנם אורכו של האי כרתים רק 252 קילומטר, אבל בנסיעה, בכביש E-75, ייקח לכם 4-5 שעות לנסוע מקצה אל קצה, לכל צד. בגלל אופיו המפורץ של האי, בגלל הכבישים הישנים ובגלל הגבלת המהירות המופרזת: מקסימום 80 קמ"ש והאטות ל-60 קמ"ש. לרוב הכביש הראשי של חוף כרתים הצפוני (E-75), הוא דו נתיבי בלבד, וקשה לעקוף. למרבה הנוחות וההקלה לנהג הישראלי, נהגים איטיים ואדיבים יורדים אל השוליים ומאפשרים עקיפה בטוחה.
הצד המתוייר והיפה והשווה ביקור הוא החוף הצפוני של כרתים. כלל, האי כרתים – נכון לכתיבת שורות אלו – יולי 2018 – נתקע בשנות ה-70 שלהמאה ה-20. הכבישים הראשיים כמו כביש החוף של ישראל משנות ה-70, והבתים, ברובם, בסגנון באוהאוס תל אביביים, פשוטים וחסרי חן.
את פנינות היופי של כרתים תמצאו במדרחובים התיירותיים, בעיקר העיר חאניה- שווה את הנסיעה אליה. יופי טבעי תגלו במפרצים של חופי כרתים. איהם תוכלו לרדת כמעט בכל מקום עם הרכב, עד קו המים. לאורך חופי כרתים פזורות ערים קנות, כפרים וכפרי נופש. אליהם תוכלו לגשת לאחר שתראו אותם בנסיעה בכביש E-75.
כלל, מניסיוני, טיול עצמאי כולל הרבה ניסיונות, תהיות וטעיות. הרבה מהטעויות מביאות אותי לאתרים מעניינים, שלא כתובים בספרות ולא באינטרנט. ככה, על המזל….
השכרת רכב בכרתים
מומלץ, כמובן להזמין רכב כבר מהארץ. אבל, כידוע, מה שהזמנתם, לא יהיה בדיוק הרכב שתקבלו. בכרתים יש קטגוריה אחת לרכבי ההשכרה. מדובר על רכבים קטנים, 1100-1400 סמ"ק. לרוב המכוניות לא חדישות. המחיר רגיל למדי, והשירות מזכיר מדינות לא מפותחות. האמת, די מאכזב, בהתחשב בעובדה שאנחנו ביוון, באחד האיים המתויירים ביותר.
אם לא הזמנתם רכב מהארץ, לא קרה כלום. ביציאה מהשדה יציפו אתכם הרבה דוכנים קטנים של השכרת רכב. עשרות חברות מוכרות וגדולות, וגם חברות לא מוכרות ומקומיות. כולם עובדים בערך על אותו התעריף.
בעת השכרת הרכב מומלץ ביותר לא לשכוח את הקוד: full – full – full
full-full insurance: ביטוח מקיף, כולל הכל. וללא השתתפות עצמית כלל.
full to full: לדרוש טנק דלק מלא. כי העוקץ היווני יגיש לכם רכב עם טנק ריק. ומי יכול לטייל עם מחשבה שלא מתחשק לו להחזיר לסוכנות חצי טנק דלק או רבע טנק? זה חלק מעיק בטיול שכדאי להימנע ממנו מראש.
הקשר הישראלי, התנ"כי והיהודי לאי כרתים
חוקרים מזהים את האי כרתים עם האי כפתור כמקום מושבם המקורי של הפלשתים, הם גוי כרתים. לפי הכתוב בספר ירמיהו, פרק מ"ז, ד': עַל-הַיּוֹם, הַבָּא לִשְׁדוֹד אֶת-כָּל-פְּלִשְׁתִּים, לְהַכְרִית לְצֹר וּלְצִידוֹן, כֹּל שָׂרִיד עֹזֵר: כִּי-שֹׁדֵד יְהוָה אֶת-פְּלִשְׁתִּים, שְׁאֵרִית אִי כַפְתּוֹר." ובספר עמוס ט', ז': "הֲלוֹא כִבְנֵי כֻשִׁיִּים אַתֶּם לִי בְּנֵי יִשְׂרָאֵל, נְאֻם-יְהוָה: הֲלוֹא אֶת-יִשְׂרָאֵל, הֶעֱלֵיתִי מֵאֶרֶץ מִצְרַיִם, וּפְלִשְׁתִּיִּים מִכַּפְתּוֹר, וַאֲרָם מִקִּיר."
והקשר בין מקורם של הפלשתים אל האי כרתים מוזכר היטב פעמיים בתנ"ך: יחזקאל כ"ה, ט"ז: "לָכֵן, כֹּה אָמַר אֲדֹנָי יְהוִה, הִנְנִי נוֹטֶה יָדִי עַל-פְּלִשְׁתִּים, וְהִכְרַתִּי אֶת-כְּרֵתִים; וְהַאֲבַדְתִּי, אֶת-שְׁאֵרִית חוֹף הַיָּם. ובספר ישעיהו י"ח, ה': "הוֹי, יֹשְׁבֵי חֶבֶל הַיָּם–גּוֹי כְּרֵתִים; דְּבַר-יְהוָה עֲלֵיכֶם, כְּנַעַן אֶרֶץ פְּלִשְׁתִּים, וְהַאֲבַדְתִּיךְ, מֵאֵין יוֹשֵׁב."
יהודים ישבו באי כרתים כנראה החל מהמאה השלישית לפנה"ס. קהילה יהודית קטנה התקיימה בכרתים בערים חאניה, רת'ימנו והרקליון, עד מלחמת העולם השנייה. כיום מתגוררת משפחה יהודית אחת בחאניה ומשפחה יהודית נוספת הקימה בחאניה בית חב"ד בשנת 2017.
וכמובן, שבימינו, תיירות ישראלית גודשת את האי כרתים בעונת החופשה הגדולה בחודשים יולי-אוגוסט, בעיקר במסגרת חבילות נופש מאורגנות ומלונות "הכל כלול". באתר זה לא תמצאו המלצות לחבילות אלו. כאן תמצאו רק מידע למטייל העצמאי באי כרתים.

מה אסור לכם להחמיץ בכרתים: נתחיל מאתרים ההכי חשובים בכרתים אל הפחות חשובים בכרתים
הסקירה שלי תתאים כנראה לכל נופש מטייל בכרתים וסנטוריני. ותמיד תוכלו לגוון, לשנות להוסיף או להחסיר.
- הכי חשוב בכרתים – ממש לא להחמיץ: המוזיאון הארכיאולוגי של הרקליון
נכון, אני יודעת…. אתם קוראים מוזיאון וחלחלה עוברת בגופכם. "מה קשור???" אתם שואלים…. אבל, מילה שלי: אתם חייבים לעצמכם את ההעשרה התרבותית הזו. במוזיאון הרקליון תמצאו שרידים מרשימים ביותר של התרבות המינואית (מה זה בכלל? קראו בהמשך, כאן למטה↓). ציורי קיר מהממים, כדים מאויירים, מטבעות, ,תכשיטים, ארונות קבורה מפוארים, כלי מלחמה, כלי עבודה ועוד הרבה אוצרות מן העבר העשיר שנמחק לחלוטין.
2. אתר קנוסוס – לא חובה שתטריחו עצמכם לשם
רק אם אתם חולים על ארכאולוגיה ואוהבים את תחום האבנים העתיקות- סעו לשם בחדווה. בקנוסוס תמצאו את מתחם הארמון המינואי הידוע. וזה המקום לסקירה על התרבות המינואית – Minoan civilization
למה התרבות המינואית כל כך חשובה לנו? כי היא אבן פינה המהווה את תחילתה של הציוויליזציה ההלניסטית והאירופית כולה– כפי שאנו מכירים אותה כיום. התרבות המינואית התפתחה באי כרתים בתחילת האלף ה-3 לפני הספירה, בתקופת הברונזה.
מקורו של המושג 'תרבות מינואית' בשם מלך כרתים הקדומה, מינוס האגדי. חשוב לציין כי המלך מינוס שלט בכרתים הרבה יותר מאוחר, כאלף שנה לאחר שהתרבות המינואית כבר לא הייתה קיימת. מינוס שלט בכרתים בתקופה ההלניסטית הקדומה, שלושה דורות לפני מלחמת טרויה המוזכרת המיתולוגיה היוונית. וחשוב לצין, שהתרבות המינואית כפי הנראה נשלטה על ידי נשים, והתקיימה בה הערצת המין הנשי.
המושג 'תרבות מינואית' הוענק לתרבות הקדומה של כרתים ובירתה קנוסוס הקדומה, על ידי חוקר הארכאולוג הבריטי ארתור אוונס.
לאחר תשלומי שוחד לשילטון העותמאני בכרתים, אוונס יצא עם משלחת מחקר גדולה, בתחילת המאה ה-20, והחל בחפירות קנוסוס בשנת 1900. הוא גילה את השטח עצום של העיר (20,000 מ"ר) ואת ארמון המלוכה המינואי, את ציורי הקיר המדהימים, עלי המלאכה, הצייד, הדייג, כלי הבית, התכשיטים הרבים והגדיר את הכתובים המינואיים, והגדירם כלינראי A, כתב הברות ואידאוגרמות: הברות מנוקדות וציורי אייקונים שיש להם משמעות מובנת. הכתבים טרם פוענחו.
אחד מסמלי התרבות המינואית הבלתי מפוענחים והידועים ביותר, הוא הדיסק של פאיסטוס (Phaistos). הוא דיסק חרס עליו חרותים סמלים, סימנים והברות, ברצף לולייני משני עברי הדיסק.
3. פארק המים Water city: אין לי מילים אחרות חוץ : חובה – חובה – חובה! פארק המים נמצא ממזרח להרקליון. אחרי כחצי שעה ועד שעה (כולל בירבורים בדרך)- תגיעו לפסגת הר, בלב שומקום. שם נמצא הפארק. על רכס שנראה כמו אחת מגבעות השומרון הנידחות. עם ילדים או בלי ילדים -מתאים לכולם!!!
בפארק הענק יותר מ-20 מגלשות מים, מגוונות בצורות, מגלשות אקסטרים פתוחות, סגורות, מגלשות עם אבובים וללא אבובים, מגלשות לילדים קטנים, לנוער, למבוגרים. ומגלשות הרים המתאימות רק לאמיצים שבינינו. ברכת גלים גדולה, אומגה למים, קפטריות ומסעדות, פינות צל מדהימות, כסאות נוח ושיזוף, נחל מים זורם קלות למנוחה נעימה ושייט קליל על אבובים.
לא להחמיץ. 29.5 יורו לאדם מבוגר (2025).
קשה לי להמליץ על צלילת סקובה בים התיכון בכלל ובחופי כרתים בפרט. כי פשוט אין מה לראות מתחת למים. במי הים יקבלו את פניכם סלעים מכוסים אצות חיוורות וכמה עשבי ים. דגים עייפים יחלפו על פניכם, לעיתים בלהקות קטנות ושקופות למראה. קיפוד ים שחור ואנונימי יתגלה לכם, ואולי גם כוכב ים סגפני וצנוע… ו…. זהו בערך.
אבל להיות במים זה כיף, ואם אתם זקוקים כבר לריענון תעודת הצלילה, זה יופי של הזדמנות, 50 יורו לצלילה אחת, 100 יורו ליום צלילות, כולל צלילה מסירה. אני ממליצה על סוכנות צלילה של פאדי בחוף ליגריה Lygaria Beach.
שנורקלים– כבר הרבה יותר הגיוני בכרתים. ראשית אפשר לצאת לשייט חופים או לאי קרוב, למשל מחוף חאניה. אנחנו מאוד נהננו מהשירות של Paraflight Sea Sports, בחאניה.
הקפנו את האי של תיאודור שבראשו הכנסייה לכבוד הקדוש (Church Agii Theodori). האי כולו שמורת טבע, ואין כניסה לאליו למעט ב-20 ביוני, יום השנה של הקדוש תיאודור. ביום זה המאמינים עולים לרגל אל הכנסייה. על האי עזי בר מוגנות שהועברו לשם לשימור ולרבייה. להקות של שחפים פוקדות את האי ובזים חגים מעליו.
במהלך השייט בסירת זכוכית התגלו לנו שרידי מטוס גרמני משהוטבע כאן במלחמת העולם השנייה. ירדנו לשחייה חופשית עם שנורקלים- אחד הכייפים.
קנו, סאפ, מצנחים, צניחה חופשית- הכל נמצא לאורך חופי הים הרבים.
פארק מתנפחי ים- גם תמצאו לאורך החוף הצפוני של כרתים, בין הרקליון וחאניה.
5. העיר חאניה
העיר חאניה היא יעד תיירותי מועדף בכרתים. שעתיים נסיעה מערבית להרקליון. הנסיעה על כביש E-75, די מתישה, אבל נופי הים והמפרצים היפים מפצים על הנסיעה והטירחה. כמו שכתבתי למעלה, ההמלצה היא לנסות ולרדת אל החופים, ואתרים המשולטים מצידי הכביש הראשי.
לעיר חאניה 3 מוקדים חשובים:
- 1. מרכז הקניות במרכז העיר, סביב כיכר מלבנית. תוכלו לנווט אל חנות זארה Zara, Skalidi. מעבר לכביש חניה חינם וגם חניון בתשלום.
- 2. רחובות קטנים ויפים של העיר עתיקה: כאן תגלו אינספור מסעדות יפות נקיות ומזמינות עם אוכל נהדר. בעיר העתיקה של חאניה תמצאו חנויות בבוטיק, מזכרות ופיצ'פקעס, נוי ים של הטיילת. חיי יום וחיי לילה נהדרים, וספורט ימי.
- 3. חופי ים וספורט ימי: כמו בכל כרתים, גם לאורך חופי הים של חאניה, מכל עבר, תגלו חופי רחצה עתירי מתרחצים. התיירות הסקנדינאבית היא העיקרית באיי יוון וגם כאן בחאניה ובכרתים בכלל. גם הבריטים מגיעים לתפוש שמש. ואת הישראלים לא תמצאו כאן כל כך. אין בעיות חניה אם תתרחקו מעט מהמרכז. אין תשלום כניסה לחופים, אין מצלים, יש מקומות מוכרזים למטקות ומשחקי כדור כך שלא ישחקו לכם מעל הראש בכל מקום.
ספורט ימי בשפע יחכה לכם לאורך חופי חאניה.
5. שייט במעבורת לאיים שכנים, והיהלום שבכתר: לאי הוולקני סנטוריני
מיציתם את החוויות בכרתים? רוצים עוד משהו קצת אחר,ונשאר לכם תקציב? ממליצה לכם לקחת מעבורת אל האי היפה סנטוריני. על הטיול סנטוריני קראו כאן.
בקצרה אומר כאן: האי סנטוריני אמנם קטן, אבל הוא דורש טיול של יום שלם ובנחת, ולא רק חצי יום. מומלץ גם ללון לילה אחד בסנטוריני, ולחוות את היופי של המקום.
האתר החשוב יותר בסנטוריני הוא העיר אויה Oia. עיר לבנה על מורדות הרכס היורד אל הים, וכיפות כחולות של בתים וכנסיות קטנות. חובה!!!



מידע שימושי למטיילים בכרתים, יוון
- מטבע: יורו. לחצו למחשבון המרה והזמנת מט"ח מראש וללא עמלות
- טלפונים ורשת WiFi: מוממלץ לרכוש סים מקומי של שיחות וגלישה בשדה התעופה בו נחתתם, או לחפש בעיר הקרובה אליה תגיעו. המחירים נעים מ-10 שקלים ועד 80 שח לחודש לסים מקומי, תלוי בגדול החבילה ומשך הזמן, וכמובן תלוי במדינה אליה הגעתם.
- eSIM – קיימת אפשרות מעולה לרכישת אי-סים עם חבילות גלישה מקומיות דרך אפליקציית Airalo eSIM, שיכולה לתת לכם פתרון מקיף באותה החבילה לכל אירופה. המחירים תלויים בכמות הימים, היקף המדינות וגודל החבילה. המחירים נוחים ולא יקרים ויש חבילות מאוד משתלמות, החל מכמה דולרים ועד עשרות בודדות של דולרים. בכל מקרה, אם את טסים לכמה מדינות, לחלוטין עדיף לרכוש חבילה מאייר אלו. שימו לב, בחבילות אלו יש רק נתוני גלישה באינטרנט ולא שיחות מקומיות. למיטב ניסיוני נוח מאוד לרכוש חבילת גלישה כבר בארץ דרך האפליקציה, ולהפעיל אותה כשאתם נוחתים. שימו לב שהפעלת האפליקציה זקוקה לווייפי, לכן עשו זאת באמצעות הווייפי החופשי בשדה התעופה, לפני שאתם עוזבים את הטרמינאל.
- תחבורה וכבישים: הכבישים טובים. יש קליטה כמעט בכל כביש וקל לנווט עם גוגל מפס או ווייז. מומלץ להוריד מפות אל הטלפון כשיש לכם קליטה במלון, למקרה שתגיעו לאזור ללא קליטה.
- מחירי הדלק: לערך כמו בישראל
- השוואת השכרת רכב: לחצו להשוואות השכרת רכב המשתלמות ביותר
- השוואת מלונות: לחצו להשוואת מלונות הכי שווים במחירים הכי משתלמים
- השוואת טיסות: לחצו להשוואת טיסות הכי משתלמות
- מוניות: מצאו מונית מנמל תעופה אל המלון במחיר הכי משתלם
- מה ללבוש: בקיץ לבוש קליל, בצבעים בהירים, לבן, תכלת, כתום – כל אלו משתלבים מדהים עם צילמי חוף וים.
- איפה עושים קניות: בהרקליון ובחאניה.
- אטרקציות: מלא, מלא, מלא אטרקציות מים, פארקי מים, שיט, צלילה, שנורקלים, סאפ… הכל!!! בכל חוף כמעט. הילדים ואתם תעופו על הכיף הזה!
- כרטיסים לאתרים ואטרקציות: מצאו כרטיסים לאתרים ואטרקציות במחירים הטובים ביותר
דברו איתנו וקבלו הצעת מחיר וייעוץ מקצועי לטיול הבא שלכם בארץ או בחו"ל

ברלין בירת גרמניה: טיול באירופה הקלסית










אגם קולומרס – פארק אייגואסטורטס, הפירינאים הספרדיים












דלפי ביוון: עירם של האורקל ומקדש אפולו- מדריך מלא למטייל








ד"ר ענת אביטל – מדריכת טיולים בכירה, חוקרת פסיפסים מהתקופות הרומית והביזנטית, ומרצה בתחומי טבע וארכאולוגיה.
בעלת מומחיות רבת־שנים, ניסיון של למעלה מ־30 שנה בהובלת קבוצות וייעוץ אישי למטיילים עצמאיים ו־ VIP בארץ ובעולם.
Dr. Anat Avital
Senior tour guide, mosaic researcher, and passionate storyteller with over 30 years of experience.
Specializing in tailor-made tours and VIP travel planning across Israel and worldwide.
Combining deep academic knowledge with warm, personal guidance – for travelers who seek meaning, depth, and unforgettable journeys.