הירקון הנקי: טיול מים, על שביל ישראל במישור החוף וגוש דן
כמה קרוב ככה יפה – הירקון שלא היכרתם, ממש מתחת לבית שלכם במרכז
כמה פעמים יצא לכם כבר לנסוע על כביש 5 בין מחלף קסם, מחלף ירקון ומחלף מורשה? תמיד טסתם על 120 קמ"ש או זחלתם בפקקים על הכביש. אבל אף פעם לא ידעתם שממש צמוד לכביש הסואן, העמוס הזה עובר אחד ממסלולי הטיולים היפים בישראל: שביל ישראל, מקטע 19-20 לאורך הירקון הנקי. מקטע זה של שביל ישראל עובר סמוך לכביש 5 – לאורך הירקון הנקי והטוב לרחצה ושכשוך.
מכל עבר צמחיית נחלים עשירה. המים הזורמים נקיים, יוצרים ברכות טובות לרחצה ושכשוך. מכל עבר עצי אקליפטוס ענקיים שנותנים צל. אפילו חבלים משתלשלים מהעצים, והם מוכנים עבורכם לנדנדנות בסגנון טרזן על העצים.
גם פינות ישיבה תמצאו לאורך המסלול, כבישי גישה נוחים לכל רכב. לא תאמינו אבל גם פחי אשפה מפוזרים לאורך המסלול. ברור שתמצאו גם שלטי הסבר טובים על אתרי המסלול, שלטי הכוונה, וסימון שבילים מעודכן ונוח.
אופי מסלול הטיול בשביל ישראל לארוך הירקון הנקי - מקטעים 19-20
- אופי הטיול: אורכי
- משך הטיול: חצי יום ועד יום שלם, או לחלק למקטעים
- דרגת קושי הטיול: בינוני
- מתאים לנכים ועגלות תינוק: יש קטעים מתאימים
- מתאים לרכב שטח 4X4: כן
- מתאים לטיול עם אופניים: כן
- צבע סימון שבילים בטיול: שביל ישראל
- אורך מסלול הטיול: כ-6.5 קילומטר
- ציוד לטיול: נעלי הליכה, כובע, מים, בגד ים, מזון ליום שלם
- קליטה סלולרית: יש
- הטיול מתאים לעונה: כל העונות
- מאפייני מים במסלול: נופי נהר הירקון עם מים כל השנה
- שירותים: אין
- שולחנות/ספסלים לישיבה: מדי פעם, לא הרבה
- מים לשתייה: אין
- מזנון: אין
- חניון לילה: לא
- מחיר כניסה:
- שעות כניסה: אין
- הערות מיוחדות: בוץ לאחר ימי הגשמים, שיטפונות בימות הגשמים. חוסר עבירות לאחר הגשמים בגלל הצפות ובוץ. חובה להתעדכן בחורף בתחזיות הגשם והשיטפונות.
- כניסה לכלבים:
- לחצו כאן לניווט נסיעה עם ווייז אל תחילת המסלול בכפר הבפטיסטים
- לחצו כאן לניווט נסיעה עם ווייז אל סיום המסלול במפל הניסתר, הוד השרון
מטיילים יקרים! שימרו על הטבע ושלמות האתרים, אל תשאירו אשפה בשטח, קחו האשפה עמכם בתיקים עד לפח הקרוב
מפת ניווט נסיעה אל כפר הבפטיסטים
תחזית מזג האוויר לשבוע הקרוב לטיול שלכם במרכז הארץ
מפת סימון שבילים למסלול הליכה בשטח בשביל ישראל לארוך הירקון הנקי - מקטע 19029

מסלול הטיול, לאן מטיילים ומה עושים בשביל ישראל מקטע 19-20 - הירקון הנקי
לחצו כאן לניווט נסיעה עם ווייז אל תחילת המסלול בכפר הבפטיסטים
לחצו כאן לניווט נסיעה עם ווייז אל סיום המסלול במפל הנסתר, הוד השרון
תחילת הטיול בשביל ישראל ליד כפר הבפטיסטים
את הרכב תשאירו לצד הדרך ליד הכניסה לכפר הבפטיסטים. הכפר הוקם בשנת 1953 כחווה חקלאית ובית יתומים. כפר הבפטיסטים משמש כיום כאכסנייה ומרכז חינוך. הכפר משמש את בני העדת הבפטיסטית, יהודים-משיחיים ונוצרים פרוטסטנטים אוונגליסטיים.
היכנסו לפי השילוט וסימון שביל ישראל אל עבר הצמחייה העבותה שעל גדת הירקון. על גדת הירקון תמצאו פינות ישיבה יפות, אזור נוח לכניסה לשכשוך במי הירקון הנקי. אזורי צמיחה ופריחה עשירים של נופר צהוב.
בית הבטון
את בית הבטון לא תוכלו לפספס. לכו עם שביל ישראל לכיוון צפון. כשגדת הירקון מימין לכם.מה הסיפור של בית הבטון, ומה מיוחד בו, כביכול עוד בית מבטון, לא? אבל בית הבטון הידוע הזה, נחשב לבית הראשון בישראל מסוגו, שנבנה מבטון. בית הבטון הוקם בשנת 1912 לצורך בית משאבות, לשאיבת מים מהירקון. המים שנשאבו סופקו להשקיית פרדסים של המושבה פתח תקווה. בבית הבטון פעלו משאבות צנטרפוגליות חדישות שפעלו באמצעות מנועי דיזל. משאבות בית הבטון המשיכו לפעול עד שנות ה-70 של המאה ה-20.
באזור בית הבטון נחל רבה חובר אל הירקון. נחל רבה הוא נחל אכזב קצר שמתחיל את דרכו סמוך לראש העין, ומתנקז אל הירקון כאן, סמוך לבית הבטון.
נפתול משוחזר
אחרי בית הבטון ממש סמוך לכביש 5, תמצאו עצמכם בנקודה נהדרת ויפה נוספת על גדות הירקון. כאן היה פיתול טבעי בנהר הירקון. הנפתול בוטל על ידי רשות הניקוז והמים הוסטו לערוץ מיושר. למה הפך נפתול טבעי ויפה לישר ומלאכותי? כי בעבר חשבו שערוץ ישר של הירקון יעזור לניקוז יעיל יותר ויפנה שטחים. לכן בעבר, סתמו את הנפתול המקורי בפסולת בניין ובעפר. במהלך שיקום נהר הירקון בשנת 2007 והרחבת כביש 5, טופל נפתול הירקון והוחזר למסלולו. על מנת להחזיר לטבע את אופיו המקורי, ניטעו צמחי גדה ועצי חורש.
מעבר מתחת לכביש 5
תעברו מתחת לכביש 5 בגשר בטון. בחורף הדרך עלולה להיות מלאה מים ומאוד בוצית.
בית לאה – סכר נווה ירק
תמשיכו במסלול שביל ישראל לארוך הירקון עוד כקילומטר. לאורך המסלול תמצאו פינות ישיבה ומנוחה נהדרות. פינות נוחות לכניסה למים. בית לאה נמצא סמוך לסכר נווה ירק, דרומית-מערבית למושב נווה ירק.
הקמתו של בית לאה בסוף המאה ה-19, הייתה לצורכי איכלוס משאבות מים מהירקון. בית לאה הוא בניין בן שתי קומות ששימש כבית משאבות לשאיבת מים מהירקון, לטובת השקיית פרדסי האזור. בקומה התחתונה הופעל מתקן לשאיבת מי הירקון. הקומה השנייה נוספה מאוחר יותר, והיא שימשה למגורים.
פינת רחצה ושיכשוך בצל אקליפטוסים
מדרום לצומת עדנים, תמצאו אזור מורחב של הירקון, כאן אפשר לגשת אל המים ולרחוץ. המים אף פעם לא צלולים, אבל הם מותרים ונקיים לרחצה. האתר קרוי בשמות חיבה אחדים, מעיין פתח תקווה, מעיין הירקונית ועוד כמה שמות חיבה פרטיים. בכל מרה, אין כאן מעיין, אלא אוסף של פינות חמד לפיקניק וקפה לדרך על גדות הירקון. על חלק מהעצים חבלים לטרזן, תחביב מוכר. וכל מקרה, כרגיל צריך להיזהר ואין שירותי הצלה והרחצה על אחריות המטיילים בלבד.
פינות חמד נוספות על שביל ישראל לאורך הירקון הנקי
לאורך הירקון תפגשו את עלי הנופרים הרחבים שצפים על המים. פרחי הנופרים הצהובים מבצבצים בין העלים הירוקים הגדולים.
לאורך שביל ישראל שלצד הירקון, תגלו הרבה פינות נהדרות למנוחה בצל, אתרים לכניסה למים, פיקניק ופעילות משפחתית. הרומנטיקנים ימצאו גם נקודות נחמדות לצילומים והתבודדות בשקט של הירקון.
השדות והפרדסים שעדיין מקיפים את הירקון מזמנים מדי פעם הפתעות של פריחה, כמו פריחת צמחי הבטטה, הלפופית המצוייה. פרחים סגולים גדולים ויפים.
מעבר מתחת כביש 402
מדרום להוד השרון, תעברו מתחת לכביש 402, אל חלקו המערבי יותר של הירקון. המעבר מתאים גם לרכב, אבל עשוי להיות בוצי ומוצף בחורף.
טחנת קמח אבו-רבאח
אולי גולת הכותרת של מקטע שביל ישראל בירקון הנקי. זהו מתחם של טחנת הקמח הגדולה ביותר שפעלה על גדות הירקון. טחנת הקמח וניצלה את כוח מפל המים להנעת גלגל הכפות והנעת אבני הריחיים.
לצורך תפישת מי הירקון יצרו כאן סכר ענק על הירקון. על הסכר הוצבה הטחנה עם מערכת של גלגלי כפות שהונעו בכוח המים שעברו מתחתיה. לפני הסכר תמצאו ברכה גדולה שאגמה את המים ואצרה אותם לפני המפל של גלגלי הכפות.
באזור זה תמצאו שני ערוצים של הירקון. האחד הוא המקורי עליו עומדת הטחנה. השני הוא מלאכותי ואוסף את עודפי המים מבריכת הסכר. בין לבין, תגלו חניון רחב ידיים, מתחת לעצי אקלפטוס ענקיים. אתר נהדר לפעילויות, מנוחה, כינוס משפחתי, וטיול רומנטי.
את הטחנה הקים שייח' איברהים אבו רבאח בשנות ה-80 של המאה ה-19. בטחנה פעלו 12 זוגות אבני ריחיים. לפני מלחמת העולם הראשונה הוכנסו לטחנה שתי טורבינות. האחת שימשה לשאיבת מים והשנייה לטחינת גרעיני החיטה לקמח.
טחנת אבו רבאח פסקה לעבוד בשנת 1948. בשנת 1950 המשיכו להשתמש בטורבינה לשאיבת מים להשקיית פרדסי האזור. שאיבת המים מהירקון פסקה עם הפעלת קו ירקון-נגב של מקורות. מבנה טחנת אבו רבאח עבר שיקום ושיחזור בשנת 2004.
המפל הנסתר – מפל שרונים – הוד השרון
עם הירקון הנקי, תמצאו עצמכם בברכה ענקית וטובה לרחצה ושכשוך. המפל הנסתר התפרסם בזכות רוחבו של הסכר על הירקון, שיוצר מפל רחב. מאחורי נוצרת ברכת מים גדולה. ליד הנחל מקומות נוחים לפיקניק ומנוחה. מקום רומנטי ואידאלי לזוגות ולכל המשפחה עם הילדים.
ממש בהמשך הנחל, עם כיוון הזרם מערבה, מתחבר אל הירקון נחל קנה המזוהם. נחל קנה מתחיל את דרכו בגב ההר במרכז השומרון בסדרת יובלים שמגיעים אליו מדרום לשכם. במהלך דרכו בשטחי הרשות הפלשתינית, נשפכים אל נחל קנה נשפכים, לצערנו הרב. בין עמנואל וקרני שומרון, נחל קנה עובר בשמורת טבע נחל קנה. בשמורה סדרת מעיינות ואתרים ארכאולוגיים יהודיים חשובים מתקופת הבית הראשון והבית השני.
מהמפל הנסתר ואילך, מתחיל הירקון המזוהם שאיננו מאושר לכניסה למים, לא לרחצה ולא לשכשוך. אבל לטייל על ידו אפשר והמים ללא ריח לא נעים, והצמחייה גדלה ובעל החיים פעילים סביב הירקון.
בטיולים באזורים עם קשיי קליטה אני ממליצה לכם מאוד להזמין טלפון לווייני עם כיסוי איתור וחילוץ, למענה בחירום SOS. שירות לכל חברות הביטוח! התכתבות ללא הגבלה, מפות טופוגרפיות, יכולת איתור ומעקב מרחוק, תקבלו גם דיווחי מזג אוויר. הטלפון הלווייני פועל גם באזורים ללא קליטה סלולרית. לחצו להזמנת טלפון מחובר לחמ"ל של מגנוס 24/7
רקע כללי על הירקון
נהר הירקון הוא הגדול שבנחלי מישור החוף בישראל. הירקון נובע מקבוצת מעיינות גדולה בראש העין. אורכו של נהר הירקון בסך הכול 27.5 קילומטר כולל כל הפיתולים. שמו הערבי של הירקון, ואדי עוג'ה, מתייחס אל הפיתולים הרבים שלו. המרחק האוויר בין עיינות ראש העין ועד לשפך הירקון בים התיכון, בנמל תל-אביב, הוא בסך הכול כ-14 קילומטר.

קצת היסטוריה של הירקון
מאז ומעולם היה לנהר הירקון מקום חשוב בגאוגרפיה של ארץ ישראל. סביבו נוצרו ביצות וצמחיית נחלים עשירה. מיקומו בלב ומרכז הארץ, ועל דרך הים הקדומה, יצרו אתגר במעבר גוף המים הרחב. נהר הירקון בוקע ממש למרגלות שפלת השומרון, ממש למרגלות מגדל צדק (מגדל אפק) – הוא המבצר הקדום ששמר על הדרך הצרה, הקרויה "מעבר אפק", בדרך הים הקדומה (Via Maris), שחצתה את ישראל מדרום לצפון.

לא בכדי נבנו בעת העתיקה מצודות ומבצרים משני עברי מעבר אפק החשוב, מגדל צדק ממזרח, ומבצר אנטיפטריס על תל אפק, בצידו המערבי של מעבר אפק. בעת העתיקה התחוללו במעבר אפק קרבות מוכרים ובעלי מורשת קדומה, כשהידוע מכולם הוא קרב אבן העזר, בו מתו בני עלי הכהן, חפני ופנחס וארון הברית נשבה על-ידי הפלישתים (ספר שמואל א' פרק ד').
באזור זה, על פי המוסרת היהודית, נפגש שמעון הצדיק עם חיילות אלכסנדר מוקדון, וכאן ביקש שמעון הצדיק מאלכסנדר הגדול שלא יכנס לבית המקדש, ובקשתו התקבלה, באורח נסי, כמתואר בדברי חז"ל:
"תַּנְיָא
, בְּעֶשְׂרִים וַחֲמִשָּׁה בְּטֵבֵת יוֹם הַר גְּרִזִּים
הוּא, יוֹם שֶׁבִּקְּשׁוּ כּוּתִים אֶת בֵּית אֱלֹהֵינוּ מֵאֲלֶכְּסַנְדְּרוֹס מֻקְדּוֹן לְהַחֲרִיבוֹ, וּנְתָנוֹ לָהֶם
. בָּאוּ וְהוֹדִיעוּ אֶת שִׁמְעוֹן הַצַּדִּיק. מֶה עָשָׂה? לָבַשׁ בִּגְדֵי כְּהֻנָּה וְנִתְעַטֵּף בְּבִגְדֵי כְּהֻנָּה, וּמִיַּקִּירֵי יִשְׂרָאֵל עִמּוֹ
, וַאֲבֻקּוֹת שֶׁל אוֹר בִּידֵיהֶם. וְהָיוּ מְהַלְּכִים כָּל הַלַּיְלָה כֻּלּוֹ, הַלָּלוּ מְהַלְּכִים מִצַּד זֶה וְהַלָּלוּ מְהַלְּכִים מִצַּד זֶה
, עַד שֶׁעָלָה עַמּוּד הַשַּׁחַר. כֵּוָן שֶׁעָלָה עַמּוּד הַשַּׁחַר אָמַר לָהֶם: מִי הֵם הַלָּלוּ? אָמְרוּ לוֹ: הַלָּלוּ יְהוּדִים, שֶׁמָּרְדוּ בְּךָ. כֵּוָן שֶׁהִגִּיעַ לְאַנְטִיפַטְרֵס
זָרְחָה חַמָּה וּפָגְעוּ
זֶה בָּזֶה. כֵּוָן שֶׁרָאָה אֶת שִׁמְעוֹן הַצַּדִּיק, יָרַד מִמֶּרְכַּבְתּוֹ וְהִשְׁתַּחֲוָה לְפָנָיו. אָמְרוּ לוֹ: מֶלֶךְ גָּדוֹל כְּמוֹתְךָ יִשְׁתַּחֲוֶה לִיהוּדִי זֶה? אָמַר לָהֶם: דְּמוּת דְּיוֹקָנוֹ שֶׁל זֶה מְנַצַּחַת לְפָנַי בְּבֵית מִלְחַמְתִּי
. אָמַר לָהֶם: לָמָּה בָּאתֶם? אָמְרוּ לוֹ: אֶפְשָׁר
, בַּיִת שֶׁמִּתְפַּלְּלִין בּוֹ עָלֶיךָ וְעַל מַלְכוּתְךָ שֶׁלֹּא תֶּחֱרַב, יַתְעוּךָ גּוֹיִם לְהַחֲרִיבוֹ? אָמַר לָהֶם: מִי הֵם הַלָּלוּ? אָמְרוּ לוֹ: כּוּתִים הַלָּלוּ, שֶׁעוֹמְדִים לְפָנֶיךָ. אָמַר לָהֶם: הֲרֵי הֵם מְסוּרִים בִּידֵיכֶם. מִיָּד נְקָבוּם
בְּעִקְבֵיהֶם וּתְלָאוּם בְּזַנְבֵי סוּסֵיהֶם. וְהָיוּ מְגָרְרִים
אוֹתָם עַל הַקּוֹצִים וְעַל הַבַּרְקָנִים, עַד שֶׁהִגִּיעוּ לְהַר גְּרִזִּים. כֵּוָן שֶׁהִגִּיעוּ לְהַר גְּרִזִּים חֲרָשׁוּהוּ וּזְרָעוּהוּ כַּרְשִׁינִים
, כְּדֶרֶךְ שֶׁבִּקְּשׁוּ לַעֲשׂוֹת לְבֵית אֱלֹהֵינוּ – וְאוֹתוֹ הַיּוֹם עֲשָׂאוּהוּ יוֹם טוֹב" (תלמוד בבלי, מסכת יומא, דף סט, עמוד א).
מעיינות ראש העין
מעיינות ראש נתפשים בעת המודרנית על ידי חברת מקורות בקידוחי המוביל הארצי, והם מובלים במערכות המים של מרכז הארץ. מעט ממי המעיינות משוחררים לזרום בטבעיות בשטח ובערוץ נהר הירקון המקורי. המעיינות בוקעים בתחום גן לאומי מקורות הירקון, גן לאומי שבו תוכלו לטייל ולבלות יום שלם, מהחלק המזרחי בגן לאומי תל אפק ועד לגן לאומי מקורות הירקון, בריכת הנופרים, ובית הבטון.

מסלול נהר הירקון
נהר הירקון מחולק לשלושה מקטעים על פי איכותם של מימיו:
קטע עליון של הירקון עם מים טובים ונקיים לרחצה – אורכו כ-7 קילומטרים מעיינות ראש העין ועד למפגש הירקון עם נחל קנה, באתר הקרוי כיום: המפל הנסתר, מדרום לפארק הוד השרון.

בקטע זה זורמים רק מים שפירים. נציבות המים בישראל הקצתה 200 מ"ק לשעה של מים שפירים כדי לשמור על החי והצומח באפיק הירקון.

קטע מרכזי של הירקון עם מי קולחין לא טובים לרחצה – אורכו כ-16 קילומטרים מהמפגש של הירקון-קנה ועד לשבע טחנות, שבגני יהושע בתל -אביב. קטע ארוך זה של הירקון מזוהם בדרגות זיהום שונות, בעיקר ממי קולחין ביתיים, כלומר, אל הירקון מוזרמים מי שפכים ביתיים שעברו תהליכי טיהור וסינון לשימוש חוזר).

קטע מערבי עד לשפך הירקון, הירקון המלוח – לא ראוי לרחצה – אורכו כ-4.5 קילומטר וזורמים בו מי הירקון המתוקים והמזוהמים שמעורבים במים מלוחים מהים התיכון. מקורם של המים המלוחים במי הים התיכון שמשמשים לקירור תחנת הכוח "רידינג" שמופעלת בגז טבעי. לאחר ניצול המים לקירור הטורבינה, הם מושבים לירקון, מעלים את מפלסו ושומרים על מפלס גבוה של הירקון, לצרכי שייט, נוי, נופש ותיירות.

- גן לאומי מקורות הירקון
- גן לאומי תל אפק אנטיפטריס
- גבעת שר: שביל טבע ומתקנים חקלאיים
- גבעת תיתורה במודיעין: שביל מונגש ויפהפה בצפון מודיעין, חקלאות קדומה ופריחה עונתית
- שביל המעיינות בפארק קנדה: מסלול טרסות, בורות מים ואמות קדומות
- קברות המכבים: מערות קבורה יהודיות קדומות ומערכות קבורה
- תל חדיד: נקודת תצפית נהדרת לכיוון מישור החוף והמרכז
- דרך בורמה: מסלול 4X4 מלטרון דרך הראל, שער הגיא ועד לחורשת המסרק
- מנזר השתקנים בלטרון
- אמאוס: כנסייה ביזנטית קדומה ופסיפס רומי מרשים בלטרון
- גבעת תיתורה במודיעין: שביל מתקנים חקלאיים משוקם בצורה מופלאה
- עיינות ענר– קבוצת מעיינות יפים ליד נריה- טלמון ב'
- גבעת היקבים: גיתות, בורות יקב ותצפית נוף מהממת ממזרח לטלמון
- בית הכנסת העתיק אום אל-עומדאן במודיעין
- שביל ישראל ברגל, באופניים או ברכב שטח ביערות בן שמן עד לטרון
- חולות וינגייט ונחל פולג: טיול חולות קלאסי
- נחל פולג: מסלול טבע במרכז הארץ
- פארק השלולית בנתניה: מתקנים
- שמורת אירוס הארגמן מול פארק השלולית בנתניה, פולג: טיול פריחה בחורף
- שביל ישראל ממרינה הרצליה-תל ברוך-לנמל תל אביב: טיול חוף מקסים
- פארק רעננה: מדשאות, מתקנים נהדרים לילדים, אגם, שייט באגם רעננה ורכבת פארק רעננה
- פארק הרצליה: מדשאות, מתקנים נהדרים לילדים, אגם, רכבת פארק הרצליה
אהבתם את אתר "מטיילים עם ענת" ונעזרתם בו? לחצו כאן והעניקו לאתר דירוג 5 כוכבים ומשוב חיובי – כך תעזרו לאלפי גולשים נוספים למצוא דרכם ברשת ♥
היכנס לתוכן מותאם עבורך:



ואדי עוג'ה – נחל ייט"ב: טיול מיטיבי לכת במדבר השומרון








פארק אקו חדרה: הפארק המתקנים לילדים הכי מדהים במרכז הארץ


פריחת אירוס שחום בתקוע: טיול פריחה לתחילת האביב



פריחת נרקיסים מטרפת בביתן אהרון – לצד כביש החוף

פארק טיילת נחל חדרה: חופים הם לפעמים געגועים לנחל חדרה


דרום בקעת הירדן: 3 טיולי מים וכיף שאתם מוכרחים לעשות




עין פרת (ואדי קלט): טיול מים ומעיינות יפים בצפון מדבר יהודה


נחלים בישראל: מים זורמים, מפלים, שיטפונות, מסלולי מים



פארק איילון-קנדה, עמק המעיינות ליד לטרון, אמאוס וחורבת עקד












ליקוי חמה 21 ביוני 2020 | הליקוי הבא רק בשנת 2027

טיול בשטחי אש: הוראות, תאום, בקשה לכניסה


אזור הכרית בחופי הים התיכון, שוניות וטבלות גידוד ימי, חי וצומח


עמונה: מאחז עם סיפור ואתר ארכאולוגי בשומרון


טיול בקסטל: קרבות מלחמת השחרור, תעלות קשר, סרטים ופריחה







בית הכנסת העתיק של מודיעין: אום אל עומדאן

רכס שיירות- הר ארנה: טיול תצפיות ומורשת קרב


מנורת הזהב ברובע היהודי מול הכותל המערבי בירושלים


דרך הקיסר: שביל ישראל מחורבת חנות אל המדרגות הרומיות ובית הבד




פסיפס ביזנטי מפואר מקיסריה: עופות, יונקים וחיי הכרם


טיול אל ארמון פסיפס הציפורים בקיסריה: אמנות וגן חיות ביזנטי






שמורת טבע נחל תנינים: לא תאמינו איזה מפעלי מים אדירים לקיסריה



גן לאומי חוף בית ינאי: קטע של שביל ישראל במרכז

חורבת חנות בדרך הקיסר: טיול קצר וחניון נהדר


יער בן שמן ומודיעין: מסלולי טיולים, חניונים, אתרים נחלים וצמחייה





קבר דוד המלך בהר ציון בירושלים: אתר עליה לרגל בכל ימות השנה

שמורת טבע חוף פלמחים ויבנה-ים: מהטיולים היפים שתאהבו במרכז



אגם בית ינאי: אגם נסתר מוקף בצמחייה נהדרת




טיול בשביל שוסטר: מסלול מעגלי קצר בנחלים שורק וקטלב


תל עזקה: תצפית אל עמק האלה – כאן התחיל דוד המלך את מלכותו

הדיונה הגדולה באשדוד: גלישת חולות, עקבות בחול ועצי שקמה עתיקים












נחל שורק ההררי: טיול מיטיבי לכת ורכב שטח בהרי ירושלים


דרך בורמה: טיול מורשת קרב, מעיינות יפים ופינות חמד ונופים

גן לאומי חוף השרון: טיול על מצוקי החוף ותצפיות יפות במרכז













הרי ירושלים: הר אדר, ליפתא וקבר שמואל הנביא

טיול ונסיעה בג'יפים ורכב שטח: אטרקציה ואתגר בתנועה


גבעת היקבים: חצי שעה ממודיעין ואתם באתר מדהים שלא היכרתם

משכנות שאננים: שכונתו של משה מונטיפיורי בירושלים החדשה




טיול משפחתי באשדוד: דיונה גדולה, נחל לכיש, אשדוד-ים, גבעת יונה


טיולים בחופש הגדול: איך לחזור בריאים ושלמים הביתה

חוף הקשתות – אקוודוקט – אמת המים לקיסריה העתיקה

גן לאומי עין חמד: טיול מים ושלכת מהממת בסתיו ובחורף, שולחנות וצל

אנדרטת הראל, גבעת הרדאר בהר אדר: תצפית מהממת שאסור לכם לפספס





בית ילין במוצא – על שביל פארק ירושלים צמוד לערוץ נחל שורק



גשר הצבים נחל אלכסנדר: טיול מים במרכז עמק חפר


חניון לילה ויום שורש: לינת שטח, אתר פיקניק ומסלולי אופניים




חורבת סמארה על גדות נחל אלכסנדר


דרך בורמה – חניון אנדרטת מתנדבי מח"ל -חניון יום ולילה


פארק שלולית דורה בנתניה: מתקנים לילדים ושלולית חורף




גבעת שר: שביל טבע ומתקנים חקלאיים במודיעין





שמורת טבע המסרק: טיול יפה בחורש ירוק




