החרוב גדל באזורים שאינם קרים, לא בהרים הגבוהים, וגם לא במדבר. החרוב הוא חובב חום, תרמופילי, וגדל עד גובה של כ-500 מטר מעל פני הים. הפירות אכילים כשהם בשלים וצבעם שחור. החרוב הוא עץ דו-ביתי כלומר, עצי זכר ועצי נקבה, ולעיתים יש גם עצים דו-מיניים, זכר ונקבה יחד על אותו העץ.
החרוב מוכר כבר בעת העתיקה ושימש כמזון. עד היום משתמשים בפרות החרוב למאכלי בריאות ותחליפי שוקולד. החרוב הוא עץ ירוק-עד והוא משמש גם כעץ נוי בגינות ציבוריות. קק"ל נוטעת את עצי החרוב בפארקים ובשטח הפתוח. המטרה ליצור חורשים של מינים רחבי עלים ים-תיכוניים, כנוף חלופי ליערות אורן שנשרפו.