אספרג החורש: מתי ואיפה מוצאים, ומתי אפשר לאכול ממנו?
ראשי»כל הפוסטים»בלוג»אספרג החורש: מתי ואיפה מוצאים, ומתי אפשר לאכול ממנו?
ד"ר ענת אביטל
שתפו לחברים שלכם:
אַסְפָּרַג הַחֹרֶשׁ
Asparagus aphyllus
אספרג החורש הוא צמח מטפס בחורש בישראל. הוא חובב צל, ונמצא בחורשות אלונים וגם בחורשות מעורבות עם אורנים.
משפחה: שושניים Liliaceae
שם אנגלי עממי: Prickly asparagus
צורת חיים: גיאופיט, מטפס
צבע הפרחים: צהוב
חודשי פריחה: אוקטובר, נובמבר, דצמבר
מבנה הפרות: הפרי הוא ענבה עסיסית ירוקה, ככדור קטן. הפרי משחיר עם ההבשלה, ונאכל על ידי הציפורים שמפיצות את הזרעים למרחקים.
טיפוס העלים: על גבעול האספרג גדלים עלים דמויי קשקשים, שמחיקם יוצאים ענפים קצרים, ירוקים וקשים דמויי מחט או קוץ (פילוקלדים אשונים, נוקשים). הענפים המקוצרים והקוצניים משמשים בתהליך ההטמעה כעלים.
סידור העלים: מסורגים
בית גידול: חורש
גדל באזורים גאוגרפיים בישראל: חרמון, גולן, גליל עליון ותחתון, כרמל, שומרון, יהודה, מישור החוף.
תפוצה פיטוגאוגרפית: ים תיכונית, בתת ספר, חרמון
חלקי הצמח האכילים: מתוך קנה-שורש שבקרקע עולים בחורף ענפים חד-שנתיים, ומיתמרים כלפי מעלה. קצה הענף הצעיר והרך הוא אכיל וטעים כשהוא חי או בבישול. גם בעלי חיים אוהבים לאכול אותו. עם בגרות הענף הוא מתפתל תוך גידולו סביב ענפי צמחים אחרים וסביב ענפי האספרג עצמו.