נחל חזורי במורדות החרמון: טיול אתגרי יפיפה למייטיבי לכת
אופי מסלול הטיול בנחל חזורי, המסלול הקצר
- אופי הטיול: אורכי (כמעט מעגלי)
- משך הטיול: כ-3.5 שעות
- דרגת קושי הטיול: מיטיבי לכת
- מתאים לנכים ועגלות תינוק: לא
- 4X4: לא
- צבע סימון שבילים בטיול: כחול (שביל מספר 1132)
- אורך מסלול הטיול: 2 קילומטר
- ציוד לטיול: נעלי הליכה, כובע, הרבה מים (לפחות 3 ליטר לאדם), מצלמה
- קליטה סלולרית: חלקית
- הטיול מתאים לעונה: סתיו, אביב וקיץ (בעונת החורף הגבים מלאים מים והסלעים חלקלקים ומסוכנים להליכה)
- מאפייני מים במסלול: ללא מים בקיץ בסתיו ובאבי
- שירותים: בקלעת נמרוד, בנבי חזורי
- שולחנות/ספסלים לישיבה: בקלעת נמרוד, בנבי חזורי
- מים לשתייה: בקלעת נמרוד, בנבי חזורי
- מזנון: בקלעת נמרוד
- חניון לילה: בנבי חזורי
- עלות כניסה: אין
- שעות כניסה: אין
- הערות מיוחדות: בימים חמים חובה להצטייד בהרבה מים
- לחצו כאן לניווט נסיעה עם ווייז אל תחילת המסלול בחניון נבי חזורי
מפת ניווט נסיעה אל חניון נבי חזורי על מורדות החרמון
תחזית מזג האוויר לשבוע הקרוב לטיול שלכם בצפון הגולן ומורדות החרמון
מסלול הטיול, לאן מטיילים ומה עושים בנחל חזורי, מורדות החרמון
המסלול בנחל חזורי יורד בתלילות בוואדי מדהים במורדות החרמון. תמצאו את עצמכם בצל חורש ים תיכוני עשיר ועבות
חניה: תוכלו להשאיר הרכב בחניון שליד נבי חזורי. לכאן תחזרו רגלית בסיום המסלול המעגלי הקצר.
תחילת הטיול בנבי חזורי:
תוכלו להיכנס לבקר בחורשת האלונים העתיקים שסביב קבר השייח' הדרוזי עות'מאן חזורי. עצי האלון לא נכרתו מפאת קדושת המקום. כך ניצלה חורשה מדהימה זו.
אנדרטה לחללי סיירת אגוז:
לפני הירידה לנחל חזורי, המשיכו מהחניון לכיוון מערב בשביל עפר. כאן תמצאו את האנדרטה שהוקמה בשנים 1985-1984 לזכר חללי סיירת אגוז. לפני הירידה לנחל חזורי, תוכלו לגשת אל אתר ההנצחה לביקור קצר. האתר יפה ומטופח. לכל לוחם שנפל יש פינת הנצחה אישית. אתר מרגש ומדהים בעצמתו. אל תחמיצו את רגעי ההתייחדות המרגשים עם הנופלים הקדושים, שבמותם ציוו לנו את החיים. התייחדות כואבת מול נופים משגעים ונוף פסטורלי של מורדות החרמון.
תחילת המסלול במורד נחל חזורי:
בקצה החניון תמצאו את השביל המסומן בכחול. מכאן תיכנסו אל סבך החורש ותמצאו את דרככם במורד הנחל. תחצו מעל גשרון אבן קטן. כאן תשמעו קול מים זורמים. המים נשאבים ולא ממשיכים במורד הנחל. המסלול המטוייל בנחל חזורי יבש לכל אורכו בעונת הקיץ. בחורף אחרי הגשמים ועם הפשרת השלגים בחרמון, לא מומלץ לטייל בנחל. כי קיימת סכנת החלקה חמורה! אפשר למצוא ימי שמש חורפיים בהם המסלול העליון יבש ולא חלקלק, ואפשר לטייל בנחל בחלקו העליון).
מהר מאוד תמצאו את עצמכם בחורש סבוך ותהיו עסוקים בדילוג במורד סלעים גדולים. כאן תצטרכו להפעיל תושייה במציאת המעבר הנוח והקל ביותר בין הסלעים, בטיפוס על הסלעים ובמורד מהם. מומלץ לא לקפוץ מהסלעים. ההמלצה היא לרדת בזהירות, בישיבה ובעזרת הידיים מהסלעים.
טחנות קמח:
בדרככם תפגשו טחנות קמח נטושות. על השביל תדלגו מעל אבן של גלגל ריחיים מבזלת. מבני טחנות הקמח ניצבים על המסלול. אלו הארובות שהפילו מים אל גלגל הכפות שהוצב בתחתית טחנת הקמח, בזרם המים. אם תרדו אל בסיס הנחל, מתחת לכל מבנה ארובה, תמצאו מבנה אבן מקומר. במבנה המקומר פעל בעבר גלגל הכפות שהסתובב בכוח מי הנחל. גלגל הכפות הניע וסובב מוט. בקומה העליונה הסתובבו אבני הריחיים מכוח הנעת סיבוב המוט.
שימו לב לא לאבד את דרככם, כי תצרכו להיצמד למסלול הכחול, ולעלות עמו למעלה חזרה.
צמחייה בנחל חזורי:
בנחל חזורי במים גדלים צמחי מים ונחלים, שיחי הרדוף הנחלים, פטל קדוש. לצד הנחל צמחייה ים-תיכונית ופריחה מהממת בחורף ובאביב. כאן תוכלו למצוא את היקינטון המזרחי, כדן קטן פרחים, כלניות ועוד.
שילוט לעלייה חזרה לכיוון קלעת נמרוד:
כעבור כשעתיים (תלוי בקצב ההליכה שלכם) תמצאו את השילוט הכחול המורה לכם לעלות שמאלה ולמעלה לכיוון קלעת נמרוד. כאן ממתינה לכם עלייה די מפרכת, אבל היא בצל הסבך ותיגמר כעבור כחצי שעה.
(מכאן ממשיך שביל עם סימון שחור במורד נחל גובתה – ואין זה הטיול שלנו היום. מסלול נחל גובתה ארוך מאוד, ומצריך תכנון מיוחד לטיול של יום שלם, ראו כאן למטה, בסוף הגליון ⇓.)
בטיול זה בנחל חזורי קצר וכמעט מעגלי, תעשו דרככם במעלה השביל המסומן כחול. כאן תמצאו עלייה תלולה בתוך סבך החורש. היא תסתיים מהר, אבל העלייה דורשת מאמץ ועצירה למנוחה מדי פעם.
שימו לב: נחל חזורי ממוספר לקטעים 7-1. שימו לב למספור במהלך הטיול, לכל מקרה צורך לדיווח על מיקומכם.
מפת סימון שבילים למסלול הליכה בשטח בנחל חזורי מסלול קצר
מסלול הטיול, לאן מטיילים ומה עושים בנחל חזורי-גובתה - מסלול ארוך ולא מעגלי, מורדות החרמון
איך ולאן מטיילים בנחל חזורי ארוך ונחל גובתה?
לצורך הטיול הזה, תכננו לעצמכם טיול ליום שלם ומאומץ. הטיול הארוך בנחלים חזורי וגובתה כרוך בהליכה מאומצת ורבת שעות. המסלול מדהים וטובל בצמחיה עשירה, חלקו מוצל לחלוטין בסבך החורש, חלקו עובר ללא צל.
המסלול אמנם במגמת ירידה, עם זאת, הטיול דורש דילוגים ומעבר על סלעים גדולים וירידה מהם ומעבר בין בולדרים. הטיול בחזורי-גובתה דורש תושייה וחיפוש מתמיד למקום נוח למידרך הרגליים.
למניעת פציעות, מומלץ להיעזר בכוח הידיים לאיזון הגוף ולשבת על הסלעים בעת הירידה עליהם, ומומלץ להימנע מקפיצות
חניה: תוכלו להשאיר רכב אחד בחניון שליד נבי חזורי. הרכב המאסף ימתין בשמורת טבע הבניאס.
תיאור כללי של מסלול חזורי -גובתה ארוך:
אורכו של המסלול כ-5 קילומטר מאתגרים.
הטיול מתחיל עם שביל הכחול בחניון אנדרטת "סיירת אגוז" ליד האתר הקדוש לדרוזים- נבי חזורי, ויורד בינות לצמחיה תוך כדי דילוגים בין הסלעים אל עומק הואדי.
במפגש של השביל הכחול עם השחור ממשיכים במורד הנחל עם השביל השחור עוד כ-3 ק"מ עד חניון גובתה סמוך לגשר הבניאס בכביש 99, שם ממתין הרכב המאסף.
זהירות! מסלול הטיול בנחלים חזורי וגובתה עלול להיות מאוד לא נעים ואף מסוכן בימי החורף מפאת זרימת מים בנחל (מי גשמים, שיטפונות ומי הפשרת שלגים), הגבים המלאים במים והסלעים החלקלקים.
תחילת הטיול בנבי חזורי:
לפני הירידה לנחל חזורי מומלץ לבקר באתר המקודש לדרוזים, נבי חזורי. תוכלו להיכנס לבקר בחורשת האלונים העתיקים שסביב קבר השייח' הדרוזי עות'מאן חזורי. עצי האלון לא נכרתו מפאת קדושת המקום. כך ניצלה חורשה מדהימה זו. למרות מראהו המפתה של המקום, האתר הוא מקום מקודש ולא אתר פיקניקים.
אנדרטה לחללי סיירת אגוז: לפני הירידה לנחל חזורי, המשיכו מהחניון לכיוון מערב בשביל עפר. כאן תמצאו את האנדרטה שהוקמה בשנים 1985-1984 לזכר חללי סיירת אגוז. לפני הירידה לנחל חזורי, תוכלו לגשת אל אתר ההנצחה לביקור קצר. האתר יפה ומטופח. לכל לוחם שנפל יש פינת הנצחה אישית. אתר מרגש ומדהים בעצמתו. אל תחמיצו את רגעי ההתייחדות המרגשים עם הנופלים הקדושים, שבמותם ציוו לנו את החיים. התייחדות כואבת מול נופים משגעים ונוף פסטורלי של מורדות החרמון.
תחילת המסלול במורד נחל חזורי:
בקצה החניון תמצאו את השביל המסומן בכחול. מכאן תיכנסו אל סבך החורש ותמצאו את דרככם במורד הנחל. תחצו מעל גשרון אבן קטן. כאן תשמעו קול מים זורמים וגם תוכלו לראות אותם זורמים בחורף ובאביב. המים נשאבים ולא ממשיכים במורד הנחל. המסלול המטוייל בנחל חזורי יבש לכל אורכן (למעט לאחר הגשמים בחורף והשיטפונות, אז כאמור, לא מומלץ לטייל בנחל. אז קיימת סכנת החלקה חמורה!).
מהר מאוד תמצאו את עצמכם בחורש סבוך ותהיו עסוקים בדילוג במורד סלעים גדולים. כאן תצטרכו להפעיל תושייה במצאית המעבר הנוח והקל ביותר בין הסלעים, בטיפוס על הסלעים ובמורד מהם. מומלץ לא לקפוץ מהסלעים. ההמלצה היא לרדת בזהירות, בישיבה ובעזרת הידיים מהסלעים. המלצה חשובה נוספת: ללכת בעקבות הסימון הכחול, זוהי הדרך הנוחה והבטוחה ביותר בסבך הסלעים.
טחנות קמח:
בדרככם תפגשו טחנות קמח נטושות. על השביל תדלגו מעל אבן של גלגל ריחיים מבזלת. מבני טחנות הקמח ניצבים על המסלול. אלו הארובות שהפילו מים אל גלגל הכפות שהוצב בתחתית טחנת הקמח, בזרם המים. אם תרדו אל בסיס הנחל, מתחת לכל מבנה ארובה, תמצאו מבנה אבן מקומר. במבנה המקומר פעל בעבר גלגל הכפות שהסתובב בכוח מי הנחל. גלגל הכפות הניע וסובב מוט. בקומה העליונה הסתובבו אבני הריחיים מכוח הנעת סיבוב המוט.
חבירה לשביל המסומן שחור:
כעבור כשעתיים הליכה תחברו אל המסלול המסומן שחור. מסלול זה יורד אל נחל גובתה. מכאן תלכו כשלושה קילומטרים בנחל גובתה.
מקטעים מסומנים, לתשומת לבכם: המסלול הארוך לאורך נחל חזורי מסומן במקטעים 7-1. נחל גובתה מסומן במקטעים מהמספרים 16-1. שימו לב היכן אתם מצויים, לכל מקרה צורך לדיווח על מיקומכם.
סיום הטיול בנחל גובתה: הטיול מסתיים ליד שמורת טבע הבניאס, בכביש 99, סמוך לגשר הבניאס.
אורכו של המסלול כ-5 קילומטר מאתגרים.
מפת סימון שבילים למסלול הליכה בשטח בנחלים חזורי-גובתה - מסלול ארוך
רקע כללי על נחל חזורי
נחל חזורי מנקז את שוליה הדרומיים של שלוחת שיריון של החרמון ומתנקז אל נחל גובתה הזורם אל נחל חרמון (בניאס) ונפגש עמו סמוך לגשר מעל כביש 99.
הנחלים מתחתרים בגיר קשה מתקופת היורה, ויוצרים מסלול טיול קניוני עשיר בסלעים גדולים המאתגרים את המטיילים, וטובל בצמחיה ים תיכונית עשירה וצפופה.
מסלולי טיולים מומלצים עבורך באזור החרמון, החולה והגולן
- נחל שניר (החצבאני): טיול מים מושלם לכל גיל
- קלעת נמרוד: מבצר איובי ונופים מטריפים ממרומי החרמון
- שמורת תל דן: מסלול מוצל ונופי מים מהיפים בישראל
- נחל עיון ומפל התנור: טיול נופים ומפלים ומים
- נחל סער: טיול פריחה מדהים ומים גועשים לעונת החורף והאביב
- מפלי נחל סער: המפלים החורפיים היפים בישראל. אל תפספסו
- שמורת הבניאס: נופי מים וגשר מעל מים סוערים
- הר בנטל: תצפית מעולם אחר
- יער אודם והר אודם: יער קסום והר אדום
- נחל עורבים
- עין תינה
- אתר אסון המסוקים בשאר ישוב
- עמק הבכא עז 77
- תצפית רמפת התיירים בעין זיוון
- פריחת חלמוניות ברכס בשנית בצפון הגולן
אהבתם את אתר "מטיילים עם ענת" ונעזרתם בו? לחצו כאן והעניקו לאתר דירוג 5 כוכבים ומשוב חיובי – כך תעזרו לאלפי גולשים נוספים למצוא דרכם ברשת ♥