טיול בעין הוד: אמנות, נוף ירוק, שביל ישראל וקולינריה בכרמל
אתם מחפשים טיול קליל ונעים בצפון?
בכפר האמנים עין הוד כרמל תמצאו הכל: נופים משגעים וירוק בעיניים, אמנות בכל פינה, קולינריה טובה, טיול קליל ומקום לבלות חצי יום בכיף
הכפר נמצא על שביל ישראל במקום שקל מאוד להגיע אליו

פרטי מסלול הטיול בעעין הוד
אופי הטיול: | מעגלי או הלוך וחזור, ושוטטות ברחובות הכפר |
משך הטיול: | משעה ועד 3 שעות |
דרגת קושי הטיול: | קליל |
צבע סימון שבילים בטיול: | שביל ישראל |
אורך מסלול הטיול: | 500 מטר |
ציוד בטיול: | נעלי הליכה, כובע, מים, מצלמה |
הטיול מתאים לעונה: | כל העונות, באביב הכל פורח בסביבת הטיול |
עלות ושעות כניסה לטיול: | אין |
ניווט לתחילת מסלול הטיול: | ניווט לחניון עין הוד |
מפת ניווט לחניון הטיול בעין הוד
פירוט מסלול הטיול
השאירו את הרכב בחניון. צאו לטיול רגלי, קליל ולא קשה, והתחילו בטיפוס אל הכפר. מיד אחרי שער הישוב פנו ימינה עם הסימון של שביל ישראל, והיכנסו לטייל בגן יפה ומטופח, "גן ימיני". מהגן תוכלו לערוך תצפית לכיוון מערב, אל הים ואל הר הכרמל. בגן צמחיה יפה ונעימה, ספסלי ישיבה, עצי פרי, וכמובן פסלים של אמני הכפר.
המשיכו בטיול ותצאו ממש מול המכולת הקטנה. למרבה הפלא, תמצאו אותה נעימה לישיבה, לקפה וגלידה טבעית, ארטיק מפירות טבעיים, מחירים סבירים לגמרי ויחס נהדר.
אחרי שתצאו מהגן תגעו לרחוב הראשי של עין הוד, הסתובבו בו, טיילו, הציצו לכל פסל, לכל חצר, היכנסו לכל מבואה שמזמינה כניסה. אל תתעצלו, תעלו ותטיילו בכל גרם מדרגות קצר או ארוך- לא תצטערו. בכל פינה ומאחורי כל עץ ובית תגלו פסלון, ציור, פסיפס או כתובת שנונה.
בכפר הצפוני המשקיף לים, תמצאו גם מסעדות נעימות לישיבה ואוכל טוב. במרכז עין הוד גם את גלריית עין הוד המעניינת. במרכז הכפר יש גם דוכנים פעילים, בעיקר בשעות היום בשבת. בין היצירות שהרשימו אותי במיוחד היו: ילדה משחקת בכדור, תיבת דואר של משפחות החיות, יושבים על הברזלים, קופסת שימורים, שולחן שח מט ועוד כמה. בעיקר אהבתי את היצירות המשעשעות ובעלות ההומור.
מידע כללי
הישוב הוקם בשנת 1953 על חורבות כפר ערבי עין חוד שניטש במלחמת השחרור. הקמתו הייתה תוצאה של יוזמה של קבוצת אמנים בראשותו של אמן הדאדא הידוע, מרסל ינקו. החזון היה להפוך את הכפר למקום יצירה של אמנים, להקים סדנאות, לייצר סביבת יצירה, מתוך רצון לתרום לסביבה ולחברה. האמנים החליפו את התושבים שהובאו לכאן אחרי קום המדינה מאלג'יריה, אשר עברו להקמת הישוב צרופה.
כפר האמנים רשום כאגודה שיתופית להתיישבות והוא מונה כ-600 תושבים. הכפר מושתת על חיי שיתוף, המנוהלים על ידי האסיפה הכללית, הגוף השולט, ובאמצעות ועד מנהל הנבחר כל שנתיים. פעילות תרבותית ואמנותית רבת גוונים מתנהלת בכפר. בכפר ממוצגות תערוכות רבות ומגוונות, ונערכים אירועים אמנותיים ואמני אורח בהופעות מוזיקה. בין מבני הכפר נותרו אלמנטים ארכיטקטוניים מהתקופה הצלבנית והעות'מאנית.
טיולים מומלצים נוספים בסביבת עין הוד:
- טיול לפארק נשר, נחל קטיע בכרמל: גשרים מתנדנדים על פני תהומות
- טיול אל מערת אצבע שבכרמל: מערה מסתורים בלב יערות הכרמל
- טיול אל פסיפס הציפורים בקיסריה החדשה: פסיפס כזה טרם ראיתם
- טיול חלומי בחוף דור- הבונים: חופים מפורצים היפים בישראל
- טיול במדרחוב של זכרון יעקב: סיפורי ראשונים, גלריות ומסעדות
- טיול בטיילת של נחל חדרה המשוקם: טיול קסום ליד הנחל ועל חוף בראשית
- טיול בגן לאומי קיסריה: עיר רומית-ביזנטית יפה קמה לתחייה על חוף הים התיכון
- טיול בשמורת טבע נחל תנינים: סכרים על מים סוערים
זכרו: בכל טיול מומלץ לטייל עם מורה דרך או מדריך טיולים מוסמך
מורי דרך ומדריכי טיולים מוסמכים יובילו אתכם בבטחה לטיול ויום כיף חווייתי ועשיר בתכנים. דברו איתנו עכשיו ונתאים לכם מדריך טיולים או מורה דרך שיעצים עבורכם את חוויית הטיול בכל מקום בארץ במחיר שפוי ונוח. להזמנת טיולים וימי כיף מאורגנים, דברו איתנו: 052-2973937 anatavital2@gmail.com