
בוקרשט רומניה - המדריך המלא: עשרת הדברים שאסור לכם לפספס ברומניה
רומניה למטייל העצמאי: בוקרשט וטיולי כוכב רק ב-330 אירו
הטיסה
כמו בכל טיול, הדבר הראשון שאמליץ לכם לעשות הוא לרכוש את כרטיס הטיסה שלכם. בעבר, לפני "השמיים הפתוחים", כרטיס הטיסה היווה חלק נכבד מתקציב הטיול. אבל כיום, כרטיס טיסה יכול להיות יותר זול מלינה של יום אחד בלבד. אז אתם בטח שואלים – איך מטיילים בזול? בדיוק בשביל זה אני כאן(!) כדי לגלות לכם את השיטות שלי להוזיל משמעותית את הטיול שלכם.
למען האמת, בטיול הזה בכלל לא היה אכפת לי לאן אני טסה. הייתי זקוקה לחופשה וחשבתי לעצמי – לאן? הרבה פעמים היעד ידוע מראש, אבל לפעמים פשוט רוצים לנקות את הראש ולא משנה בדיוק איפה. העולם גדול, וצריך לראות את כולו בכל מקרה. אז התלבטתי מה לעשות, ואז פשוט נכנסתי לאתר קיווי (Kiwi) כתבתי את טווח התאריכים שאני מעוניינת לטוס בהם, עשיתי סינון לפי מחיר – בום! הטיסה הכי זולה הייתה לרומניה. אז הבנתי, רומניה איט איז!
כל מה שאתם חייבים לדעת על בירת רומניה, בוקרשט
העיר בוקרשט מהווה מרכז השלטון המקומי ברומניה, חיים בה כ-2.5 מיליון תושבים. בוקרשט מחולקת ל-6 איזורים, כאשר לכל איזור יש ראש עיר. עובדה מעניינת היא ש-4 ראשי ערים נמצאים בכלא בגלל שחיתות (מה שיותר עצוב בסיפור זה שאנחנו כישראלים בכלל לא מתרגשים מזה, בכלא שלנו יש לא מעט אסירים מהשירות הציבורי). 50 אלף מכלל התושבים הם צוענים, והיום הם לא גרים במרכז. עיריית בוקרשט סילקה אותם בגלל שהם היו מסוכנים, גונבים ומאיימים על אנשים. בוקרשט השתנתה מאוד בעשור האחרון. כעת ניתן לטייל יחסית בבטחה בבוקרשט וכמעט ללא חשש מכייסים וגנבים. לבוקרשט יש שני נהרות שחוצים אותה ממערב למזרח, נהר העצמאות ונהר דמבוביצה. כל המים זורמים לנהר הדנובה, שהוא הנהר השני בגודלו באירופה. ב-4.3.1977 הייתה רעידת אדמה הכי קשה שהייתה באירופה, 8.2 ריכטר, שבה חצי בוקרשט נחרבה. 10,000 בתים נחרבו ו-2,000 איש נהרגו. רעידת האדמה יצאה בתאריך העברי בפורים, ולכן הקהילה היהודית בבוקרשט התאספה יחדיו בבית הכנסת. כל ההורים והילדים הלכו לבית כנסת, ובאמצע מגילת אסתר קרתה רעידת האדמה ולמזלנו אף אחד לא נהרג בגלל מבנה בית הכנסת שהיה חזק ויציב. יש שיקראו לזה נס, כל אחד והאמונה שלו.
שם החיבה של בוקרשט הוא "פריז הקטנה", כי כל הבתים הארכיטקטונים נבנו על ידי ארכיטקטים צרפתיים.
מידע שימושי למטיילים ברומניה
- מטבע: לאי רומני חדש (RON), שקל = 0.9 לאי בערך. כדי שיהיה לכם קל בטיול לעשות חישוב כמה המוצר יעלה לכם בשקלים, ממליצה להוריד 10%). לחצו למחשבון המרה והזמנת מט"ח מראש וללא עמלות
- טלפונים ורשת WiFi: כרטיס סים עולה כ-25 לאי, ויש Wifi בכל מקום כמעט. ממליצה לקנות כרטיס סים בקניונים ובמרכזי הקניות ולא בשדה תעופה כי הם מוכרים שם בכפול כסף.
- תחבורה וכבישים: הכבישים מאוד נוחים ברומניה, יש אחלה של תשתיות. יש ברומניה אוטוסטרדות המובילות להרבה מוקדי תיירות, ולכן מאוד קל להתנייד עם רכב פרטי ברומניה. מומלץ! יש קליטה כמעט בכל כביש וקל לנווט עם גוגל מפס או ווייז. מומלץ להוריד את המפות עצמן אל הטלפון כשיש לכם קליטה במלון, למקרה שתגיעו לאזור ללא קליטה. אבל אם אתם לא אוהבים לנהוג בחו"ל אז האלטרנטיבה היא מוניות או אובר. המוניות מאוד זולות בבוקרשט וברומניה באופן כללי, לכן אמליץ להתנייד במונית (אם לא שכרתם רכב) או באובר.
- השכרת רכב: עלות השכרת רכב ברומניה יחסית מאוד זולה, לכן אני ממליצה כן לשכור רכב. אנחנו שילמנו 30 אירו ליום לרכב פרייבט. לחצו להשוואות השכרת רכב המשתלמות ביותר
- מחירי הדלק: כ-5.25 לאי לליטר.
- מחירי מלונות: בממוצע מחיר לילה אחד במלון 4 כוכבים במרכז העיר יעלה כ-250 לאי, מחירים זולים יחסית. לחצו להשוואת מלונות הכי שווים במחירים הכי משתלמים
- אוכל: עיקר האוכל הרומני המסורתי הוא ממליגה, קבב רומני, מרק צ'ורבה, פאפאנאש ואיקרה ועוד… אנחנו פחות התחברנו לאוכל המסורתי, ולכן אכלנו במסעדות תיירותיות (ויש כאלה בשפע) שמציעות מגוון של מנות "רגילות" – כמו פיצה, צ'יפס, פסטות, סלטים וכדומה.
- מה ללבוש: הלבוש תלוי בעונה שבה אתם מטיילים: בחודשי הקיץ הטמפרטורה מגיעה ל-30 מעלות וזה אומר שחם ולכן יהיה מומלץ ללבוש ביגוד קיצי. לעומת זאת, בחודשי החורף מאוד קר ולכן אני ממליצה ללבוש מעילים מחממים, כפפות, כובע, צעיף ו-2 שכבות ברגליים (גטקס + מכנסיים). אך לעיתים יש שמש שמעלה את הטמפרטורות, לכן אני ממליצה להתלבש בשיטת "הבצל" – לשים כמה שכבות, ואז אם נהיה חם ניתן להוריד שכבה או שתיים.
- איפה עושים קניות: הווו.. קניות! למעשה יש אנשים שטסים לבוקרשט רק בזכות הקניונים האדירים שלה. ריכזתי לכם את הקניונים המרכזיים והבולטים ביותר שאליהם אתם חייבים ללכת אם אתם מחפשים קניות.
כל האתרים והאטרקציות שבאמת חייבים לעשות ברומניה, לפי הסדר המומלץ:
רומניה היפה מתחילה להיכנס ללו"ז טיולי החו"ל של הישראלים, וגם אתם רוצים לחגוג על הטיול המדהים הזה בעולם. אספתי לכם כאן את כל מה שאתם חייבים לעשות לראות. ועוד עצות וטיפים למטייל העצמאי:
כל הדברים שחייבים לראות ברומניה, לפי הסדר המומלץ ובקצרה:
בוקרשט
למרות שאני לא נתקלתי בכייסים ובגנבים (למזלנו!), ולמרות שלאחר בירורים הבנתי שימי הכייסות בבוקרשט מאחורינו, עדיין אני מרגישה שיש עליי חובה לציין פה כי ישנם כייסים וגנבים שרק מחפשים את התייר התמים שמשוטט לו להנאתו. אז שימו לב ואל תגידו שלא אמרנו לכם – תשמרו על החפצים שלכם!
שער הניצחון (Arcul de Triumf)

כשראיתי את שער הניצחון חשבתי לעצמי, "רגע, זה נראה לי מוכר" ולא בכדי. מסתבר ששער הניצחון הרומני השוכן בבוקרשט הינו העתק מדויק לשער הניצחון הצרפתי הנמצא בשאנז אליזה שבפריז. תחילה בנו את שער הניצחון בבוקרשט מעץ, אך בשנות ה-30 של המאה הקודמת, סיימו לבנות את השער הנוכחי אשר קיים עד היום. כשנסענו משדה התעופה לכיוון העיר בוקרשט, הבחנו בשער הניצחון והיה בזה משהו קסום. למעשה, מיקמו את השער בצומת המחבר בין שלושת השדרות המרכזיות של העיר בוקרשט. לחובבי הנופים והתצפיות, ניתן לטפס במדרגות השער עד לגג, ובסופן ניתן לקבל תצפית מדהימה על העיר בוקרשט.
קניות (הכי חשוב בעצם, לא?)

קניון באנסה (מחוץ לעיר בכיוון שדה התעופה): אפשר להגיע רק באמצעות רכב או מונית. זהו קניון גדול ועם הרבה מותגים וחברות – שווה שווה שווה. יש גם את הסופר של קרפור שהוא מאוד זול לקניית שוקולדים וכל מיני מזכרות.
קניון אפי (הקניון של לב לבייב): אפשר להגיע באמצעות מטרו ולרדת בתחנת "פוליטכניקה" או לקחת מונית. כפי שכבר ציינתי, המוניות בבוקרשט זולות מאוד, לכן אני ממליצה בכל מקרה לקחת מונית, ולא לנסות להיות גיבורה ולהתמודד עם המטרו. ההפרש של הכסף שווה את הפינוק, הקניון נמצא כ-15 דקות נסיעה ממרכז העיר. אם אתם מטיילים עם ילדים, זה הקניון בשבילכם! בקומה התחתונה יש משטח החלקרח ומשחקייה גדולה לילדים. בקומה העליונה יש את מוזיאון החושים, מומלץ להיכנס.
קניון מגה מול (אזור פנטהלימון): אפשר להגיע רק באמצעות רכב או מונית. אחלה של קניון, מסודר ובנוי טוב עם הרבה חנויות. גם בקניון הזה יש את הסופר של קרפור, וכאמור הוא אחלה ומאוד זול.
קניון פרומנדה: אפשר להגיע באמצעות מטרו ולרדת בתחנת "אורל ולאיקו" או לקחת מונית או רכב. וכמובן שאני ממליצה על הקניון הזה בגלל החנות של The North Face. בחורף ניתן למצוא בקומת הגג החלקרח.
קניון ויטאן או קניון בוקרשט: אפשר להגיע רק באמצעות רכב או מונית. מדובר בקניון שהוא יחסית קטן, אך יש בו מדגם מייצג של חברות ומותגים.
קניון פארק-לייק: אפשר להגיע רק באמצעות רכב או מונית. זהו קניון חדש, מעוצב באופן שונה ולכן נחמד להסתובב בו. לא יכולה להגיד שיש בו יותר חנויות או מותגים מקניונים אחרים.
חנות ג'ומבו: בבוקרשט ישנן ארבע חנויות גו'מבו, אומרים שהכי נוח להגיע לסנף פאלאדי. מי שלא מכיר את החנות, זוהי חנות ילדים ענקית! אז אם יש לכם ילדים, נכדים, אחים קטנים, אחיינים… תקפצו לשם – מבטיחה שתמצאו מתנות לכולם. וכמובן, בזול(!).
העיר העתיקה

אז אחרי שהגענו למלון, התמקמנו ונחנו קצת – הגיע הזמן לאכול! למרות שהיינו באטרף על הקניות (גם אחרי שאמרו לנו שלא ממש זול, ולצערי הם צדקו), היינו רעבות ממש ולכן החלטנו ללכת ברגל לעיר העתיקה (המלון היה במרחק 7 דקות הליכה, כאמור אני תמיד אמליץ ללון קרוב למרכז העניינים. אוכל טעים, פאבים מעניינים, מועדוני חשפנות. חשוב לשים לב(!) חיי הלילה בבוקרשט פעילים רק מחמישי עד שבת. זה אומר שאם אתם מעוניינים במסיבות וקרחנות, אל תסעו באמצע השבוע. באמצע השבוע מה שפתוח זה הפאבים (כמו שדרת הפאבים בירושלים למי שמכיר). גם באמצע שבוע האזור של העיר העתיקה בבוקרשט שוקק אנשים, הרבה יחצ"נים שמשכנעים לשבת דווקא אצלם בבר, ובעיקר אווירה מאוד נעימה. העיר העתיקה בבוקרשט הוא מקום יפה כשלעצמו, ולכן מומלץ ללכת לבקר שם בכל מקרה.
ארכיטקטורה ותרבות: הארכיטקטורה הייחודית של בירת רומניה
– ארמון הפרלמנט (Palatul Parlamentului)
- כתובת: Calea 13 Septembrie 1
- שעות פעילות: מדי יום, 10:00-16:00, בחודש מאי הארמון סגור.
- אתר אינטרנט: www.cdep.ro
– האתנאום הרומני (Ateneul Roman)
- כתובת: Str. Benjamin Franklin 1-3
- שעות פעילות: מדי יום, בין השעות 13:30-16:00.
- אתר אינטרנט: www.romanian-atheneum
– כנסיית Biserica Stavropoleos
- כתובת: Str. Stavropoleos
- שעות פעילות: מדי יום, בין השעות 07:30-18:00
- אתר אינטרנט: www.stavropoleos.ro
– מנזר רדו וודה (Manastirea Radu Voda)
- כתובת: Str. Radu Voda 24A
- שעות פעילות: מדי יום מהשעה 08:00-13:00.
סינאיה (Sinaia) + בראשוב (Brasov) וכל מה שחובה לראות מסביב
סינאיה היא בעצם עיירה קטנה וציורית ברומניה. עיירת סינאיה נקראת על שם מנזר סינאיה שישבה בה ולמעשה הוא אתר חובה למבקרים בסינאיה. כשאנחנו היינו בסינאיה, ירד שלג כבד ולכן עשינו טיולון מאוד קטן, ראינו את הארמון ועפנו משם לבראשוב על מנת שלא נתקע בכבישים.
אז מה יש לעשות בסינאיה? סינאיה מציעה מגוון של מסלולים רגליים נחמדים מאוד, ולכן היא מושכת אליה תיירים רבים. לא רק זה, אלא שבחורף ניתן לעשות סקי באזור סינאיה. אז אם אתם אוהבי ספורט אקסטרים, סינאיה היא בהחלט יעד בשבילכם בחודשי החורף! בעיירת סינאיה ניתן למצוא מספר פעילויות מעניינות וחשובות, למשל, מנזר סינאיה, הקזינו של סינאיה, טירת פלס (Peles), תחנת הרכבת וצוקי פרנץ ג'וזף וסיינט. מעבר לכך, משום שסינאיה שמרה על אופייה הציורי-הייחודי ו"המיושן", ניתן למצוא בתי מלון נפלאים עם נוף משגע, ואחלה של מדרחוב.
בראשוב, פואינה בראשוב והנופים המטריפים שמסביבה
בראשוב נכבשה על ידי הטורקים ב-1200 לספירה והם קראו לה "בראשריה". בראשריה זה מצודה בטורקית, וניתן לראות אותה מהמדרחוב של בראשוב. כשהגרמנים הגיעו לבראשוב במאה ה-18 הם שינו את השם מ"בראשריה" ל"קרונשטאט" שפירושו זה "כתר העיר".
- קניון דמבוביצ'וארה (Dambovicioara) המדהים ביופיו:
קניון דמבוביצ'וארה או יותר נכון להגיד מעבר ההרים דמבוביצ'ה נמצא במחוז הנקרא ברומנית Judetul Dambovita. אזור זה ממוקם בדרום-מרכז רומניה.
כשהמליצו לי ללכת לקניון דמבוביצ'וארה ישר נכנסתי לאדון גוגל כדי לראות אם זה "שווה משהו". נכנסתי, ראיתי בעיקר תמונות מעונת הקיץ וזה היה נראה נחמד מאוד אז החלטנו ללכת על זה. אבל בטיול הזה היה לנו הרבה מאוד מזל, כי למרות שאת צבעי הנוף של הקיץ כבר פספסנו, את השלכת כבר פספסנו, והבנתי שצפוי לנו נוף בינוני. אלא שיום לפני ירד שלג כבד מאוד וכשהגענו לשם כל העצים היו מכוסים בשלג, הכל היה חצי לבן חצי ירקרק-חום. מעבר לכך שהיה שם מדהים, כל הדרך לשם מלאה בנופים מטריפים, מלא הרים ופסגות מושלגות, כלבים משוטטים, כפרים קטנים בצידי הדרכים… ובקיצור, מדהים מדהים מדהים! חונים ליד המסעדה ופשוט הולכים רגלית לאורך הקניון. נוף עוצר נשימה, הליכה קלה במישור. בקיצור, נהנו מאוד!
- טירת דרקולה
טוב, אז מי לא שמע על דרקולה? ישר כששמעתי שטירת דרקולה באזור, אמרתי שאני חייבת ללכת לשם. למעשה, טירת דרקולה נקראת גם טירת בראן על שם עיירת בראן בה היא שוכנת. טוב, אז בואו נדבר על קצת היסטוריה… בשנת 1212 הטירה שקיימת היום הוקמה מעץ בכלל ואז בשנת 1242 היא הושמדה. הטירה כפי שאנחנו מכירים אותה היום הוקמה בשנת 1382, ובעקבות הקמתה מקימייה קיבלו פטור הפוטר אותם מלשם מיסים וזה נמשך למשך מספר מאות שנים. לאחר הקמת הטירה, עיירת בראן החלה להתפתח ועוד ועוד. אבל הטירה הזאת לא רק ליופי, ולא רק לפטור ממיסים, ולא רק מוקד תיירות, אלא בשנים 1442-1438 הטירה שימשה להגנה במלחמה נגד העות'ומנים. ב-2007 הטירה הוצע למכירה, אך ב-2009 הוחלט להשאיר את הטירה בתור מוזיאון. וכך עד היום, הטירה בעצם מהווה מוקד תיירות ורבים מן התיירים הטיילים באזור בוחרים להיכנס ולהסתובב בין חדרי הטירה. האמת היא שדי התאכזבתי מהטירה עצמה, הכל מאוד "מוזיאוני" ואין שם שום דבר יותר מדי מרשים. אך אני לא מתחרטת שהלכתי, כי אם לא הייתי הולכת הייתי מרגישה הרגשת פספוס והחמצה. לכן אני כן ממליצה ללכת, לראות, לחקור קצת ולהסתובב. אני בטוחה שיש כאלה שזה מעניין אותם יותר ממני. חוויה נחמדה בסך הכל.
- מבצר רסנוב (Rasnov Citadel)
אם אתם לנים בבראשוב ומתכוונים לנסוע לקניון דמבוביצ'וארה, אז על הדרך מאוד מומלץ לעלות למצודת רסנוב. זה לגמרי על הדרך, הסטייה מהדרך היא רק לתוך העיר רסנוב וגם זה נסיעה של מספר דקות בלבד. אז אם נשארה לכם שעה פנויה, אני לגמרי ממליצה לנסוע למצודה. כל כך פשוט היום להגיע לכל מקום, כותבים בווייז או בגוגל מפות "מצודת רסנוב" או "Rasnov Citadel" ואתם פשוט תגיעו לשם. אתם תראו חניון יחסית גדול, צריך לחנות שם. ישנן שתי אפשרויות להגיע למעלה למצודה, או לעלות בהסעה שאורכת כ-5 דקות (קרון רכבת שמחובר לטרקטור, חוויה מוזרה ומגניבה יחדיו) או רגלית (הליכה של כ-15 דקות להערכתי). שימו לב, אי אפשר להעלות עם הרכב הפרטי לשם!
כשהגענו למבצר ישר עלתה לנו השאלה, מה זה בעצם המקום המדהים הזה? מי הקים אותו ולמה? אז קראנו קצת וגילינו שמבצר רסנוב בעצם הוקם ונבנה על ידי הכפריים שהתגוררו באזור כדי שישמש להם למקום מקלט ולהגנה מפני פולשים ותוקפים. כך שבעצם העתיקו את כל הכפר לתוך המצודה וכך התושבים החלו להתגורר בה.
מהשרידים הארכיאולוגים ניתן ללמוד שהמצודה קיימת בעיקרה מימי הביניים והיא מלאה בסיפורים ואגדות. לאחר סיבוב קצר מסביב למבצר, עלינו למעלה לתצפית הנוף. עם ראות טובה ניתן לראות למרחק רב שמשקיף על כל רסנוב והכפרים מסביב. מהמם ממש, ממליצה בחום!
- פואינה בראשוב (Poiana Brasov)
אז אם אתם כבר בבראשוב, חובה חובה חובה לעלות למעלה לפואינה בראשוב. עיירת סקי קטנה ונחמדה, עם עשרות מלונות ואכסניות. מקום אותנטי ונחמד מאוד.
בהתחלה רצינו ללון בבראשוב, כי חשבנו אולי לצאת בערב ולהסתובב קצת. ואז המדריך המדהים שלנו, חיים, המליץ לנו על המלון הזה – Teleferic Grand Hotel. המלון הכי יוקרתי באזור, אומנם עלה לנו 156 אירו ללילה, אבל שווה כל שקל!!! ולמה בעצם המלון הזה כל כך שווה? מעבר לכך שכל הפסיליטיז שלו ברמה מאוד גבוהה, יש לו ג'קוזי חיצוני שבעיני שווה הרבה מאוד. הכל בחוץ היה שלג, קפוא בחוץ, אתם עם חלוקי ספא ונכנסים לג'קוזי רותח! פשוט חוויה מטורפת. הכל כל כך קר בחוץ, ואתם בתוך המים החמים. יש בפנים אחלה של בר, אנשי הצוות סופר נחמדים. בקיצור, שווה ביותר! אם אתם לא רוצים לשלם הרבה כסף ללינה במלון, יש לכם אופציה לשלם 100 לאי ולהשתמש רק במתקני הספא וללון במקום אחר.
אם אתם חובבי אקסטרים, אז כחלק מספורט החורף שם ניתן לעשות טיול של כשעה עם אופנועי סקי. העלות של התענוג הזה הוא 30 יורו לאדם באופנוע שבו יש שני אנשים או 60 יורו לאופנוע (אם אתם מעוניינים לנהוג שעה רצופה, תצטרכו לקחת אופנוע לאדם). לצערי, הם לא עושים שם הדרכה ראויה, לא מזהירים מסכנות אפשרויות ולכן אתם צריכים לדעת מה אתם יודעים לעשות ועם מה אתם מסוגלים להתמודד ולעשות. אופנוע סקי זה לא צעצוע ולא משחק! זה אומנם מרגיש די יציב, אבל יכול להתהפך בקלות. אנחנו התהפכנו, ולא קרה נזק גדול מדי. אבל עדיין, חוויה לא נעימה ולהיפצע זה אף פעם לא נחמד. ומה גם, שהפציעה יכלה להיות הרבה יותר חמורה! ראו הוזהרתם, סעו בזהירות ואל תנסו להתחכם.
מהי העונה המומלצת לטיול ברומניה?
אפשר לטייל ברומניה בכל ימות השנה. כל עונה מציעה מגוון ייחודי של חוויות, נופים ואטרקציות.
מזג האוויר והאקלים ברומניה
להלן חלוקה של החודשים לפי מזג האוויר והפעילויות הרלוונטיות לכל עונה:
ינואר, פברואר ומרץ: בתאריכים אלו הטמפרטורות נורא נמוכות, במיוחד במעלה הרי הקרפטים. בתאריכים אלו מומלץ להתלבש היטב, לשים כפות, כובע, וצעיף – לא לשכוח! לבוש טוב הוא חלק מאוד עיקרי בחוויית הטיול שלכם. אם לא תתלבשו היטב, תקפאו מקור ולא תוכלו ליהנות ולו לשנייה. בגדים חמים ושכבות נכונות ישאירו את גופכם חם, וכך תוכלו ליהנות מהנוף ומהטיול שלכם. אם אתם חובבי ספורט אתגרי כמו סקי ואופנועי שלג, זה הזמן לטוס לרומניה! בזמן הזה של השנה הגבעות של הרי הקרפטים מושלגים ויוצרים נוף עוצר נשימה.
אפריל: בתקופה זו הטמפרטורות מתחילות לעלות וכבר נהיה לגמרי חמים. השלג כבר נמס, העצים והיערות נחשפים, ושטחי המרעה מתכסים בפרחים. אז אם אתם אוהבים לטייל בטבע ולראות פריחה, אפריל ברומניה זאת התקופה בשבילכם.
מאי: מאי ברומניה זה קצת מאתגר, בדרך כלל זהו החודש הגשום ביותר ולכן פחות נעים לטייל. למרות שבאופן כללי כמעט בכל חודשי השנה "קיימת סכנה" לגשם, חודש מאי הוא הבולט ביותר ומוכר כגשום. לכן, אם אתם רוצים לטייל עם הילדים – לא הייתי ממליצה שתסעו במאי לרומניה. בכל אופן, תמיד מומלץ בטיול לרומניה להצטייד בציוד גשם כגון מטרייה ומעיל גשם. אז מה יש לעשות במאי ברומניה? אם אתם חובבי צפרות והגשם לא מרתיע אתכם – אז אני ממליצה על הצפרות בדלתת הדנובה.
יוני: יוני ברומניה זה בדיוק שנייה לפני עונת השיא, לכן אם אתם אוהבים שלא עמוס לכם והמחירים לא בשמיים והטיסות וזולות – אז הייתי ממליצה לכם לטוס ביוני לרומניה. למעשה, יוני זה קצת אחרי חגיגות הפסחא, ולכן ניתן לחוות בצורה הטובה ביותר את התרבות במקומית של רומניה. לכן יש שיגידו שזאת התקופה המומלצת ביותר לטוס לרומניה. מיד לאחר יוני נכנסים לתקופת הקיץ שהיא נחשבת ל-High season, לכן באופן טבעי המחירים עולים וישנה צפיפות גדולה באתרים התיירותיים, תפוסה יחסית מלאה בבתי מלון וכדומה. אז למה יוני ברומניה היא העונה המומלצת ביותר? כי כבר מתחיל להתחמם, השלג כבר נמס, כבר לא קר ממש. עדיין לא הגענו לקיץ, ולכן אין צפיפות של תיירים. לכן אם אתם אוהבים מזג אוויר חמים, יוני ברומניה זה הזמן בשבילכם!
יולי ואוגוסט: אז כמו בכל אירופה, יולי ואוגוסט הם הזמנים החמים ביותר והמתויירים ביותר. בדרך כלל כל אתרי התיירות פתוחים, כל האטרקציות פתוחות למבקרים. חשוב לזכור שעונת השיא שבאה עם מזג האוויר החם ביותר, ולעתים גם הנעים ביותר, באה הצפיפות, התורים הארוכים והמייאשים. עם זאת, זוהי התקופה של חופשת הלימודים של הילדים ולכן לעתים אין ברירה להורים אלא לטוס ולטייל בזמנים אלו.
ספטמבר ואוקטובר: בחודשים אלו מתחיל כבר להתקרר שוב, לכן תמצאו פחות תיירים, פחות צפיפות ולעתים תראו אתרי תיירות שונים אשר יהיו סגורים. בחודש אוקטובר מתחילה השלכת ברומניה, ולכן הנוף צבעוני ומרהיב ביופיו. רומניה רוויה ביערות ועצים, ולכן באוקטובר הנוף ברומניה מקבל מגוון רחב של צבעים אשר הופכים את החוויה לעוצרת נשימה. חילופי הצבעים של הסתיו הופכת את רומניה באוקטובר לאחת העונות היפות ביותר לטיולים.
מפת ניווט נסיעה אל בוקרשט רומניה
עשו השוואת מחירים להשכרת רכב המשתלמת ביותר, ממבחר גדול של חברות השכרה הגדולות בכל רחבי העולם
יש לך חוויות מהמסלול, רוצה לשתף, להעיר או לתקן? אולי כמה מילים טובות לזרוק... (-:







טיול באתונה: מדריך מלא למטיילים באתונה, 10 האתרים היפים באמת

ברלין בירת גרמניה: טיול באירופה הקלסית













טיול בצפון ומזרח אתיופיה: טיול בחורף 2017, העונה היבשה





Booking



צפון תאילנד: על משחקי קרבות והימורים של חיפושיות כבר שמעתם?
