חוות הגיתות ובית הבד ביער עמינדב - הר שלמון בהרי ירושלים - קסם של מקום - מעט מאתגר להגיע אבל אפשרי - ועיקר הקסם הוא התגברות על האתגר. באתר תמצאו מתקנים חקלאיים קדומים, תצפיות, פריחה בחורף ובאביב ויופי ירוק ושקט מכל עבר
חוות הגיתות נמצאת על גבעה בולטת בלב יער עמינדב. בעומק השטח, אי שם באזור של יד קנדי, חורבת סעדים, הר שלמון וכל מה שנמצא ביער בין הדסה עין כרם, מושב אבן ספיר ובין המושבים עמינדב ואורה.
בגבעת הגיתות תמצאו חניון יום עם נוף מטריף ותצפית אל יער עמינד והר שלמון ורכסי יערות האורנים.
בגבעת הגיתות תמצאו שביל מקומי כחול, מעגלי, לא קשה. מתאים למשפחות עם ילדים, מתאים לאופניים שמטפס קלות ומקיף את הגבעה היפה ויורד בחזרה אל החניון.
השביל יוליך אתכם אל הגת ובית הבד המרכזי, שגם ממנו תצפית מרשימה לכיוון צפון ומזרח. ובראש הגבעה תמצאו רוג'ום, גל אבנים גדול, ומשם תצפיות לכיוון דרום ומערב.
האי הירוק הגדול הזה של יערות האורנים נטועי קק"ל – יער עמינדב- מהווים אתר טיולים ענק. ביערות ההרריים הללו תמצאו שפע של תצפיות ומצפורים, חורבות עתיקות, גיתות ובורות מים עתיקים, מעיינות נסתרים, שבילים להולכי רגל, חניוני-יום, חניוני-לילה, שולחנות וספסלים, פינות נוף מדהימות.
שביל פארק ירושלים ועוטף ירושלים עובר ביער עמינדב ולאורכו פינות הנצחה. אתר ההנצחה הגדול מכולם – יד קנדי הידועה ביופיה ובתצפיות המדהימות שסביבה.
והפעם נדבר על חוות הגתות, איך מגיעים אליה, ומה רואים בה, ולמה שווה המאמץ להגיע לשם – באופני שטח, ברכב שטח, או ברכב רגיל עד שאי אפשר יותר, ואז בטיפוס רגלי אל מרומי חוות הגתות.
אופי מסלול הטיול בגבעת חוות הגיתות ביער עמינדב - הרי ירושלים
- אופי הטיול: מעגלי
- משך הטיול: כשעה
- דרגת קושי הטיול: בינוני
- מתאים לנכים ועגלות תינוק: לא
- מתאים לרכב שטח 4X4: עד החניון כן
- מתאים לטיול עם אופניים: כן
- צבע סימון שבילים בטיול: כחול
- אורך מסלול הטיול:כ קילמוטר מעגלי
- קליטה סלולרית: יש
- הטיול מתאים לעונה: כל העונות, בחורף ובאביב פריחה משגעת
- מאפייני מים במסלול: ללא
- שירותים: אין
- שולחנות/ספסלים לישיבה: בחניון
- מים לשתייה: אין
- מזנון: אין
- חניון לילה: לא
- מחיר כניסה: ללא
- שעות כניסה: אין
- הערות מיוחדות: גישה לא לגמרי פשוטה אל החניון, עדיף ברכב שטח או באופניים. כל הפרטים למטה.
- כניסה לכלבים: כן
- לחצו כאן לניווט נסיעה עם ווייז אל חניון גבעת הגיתות: שימו לב, הגישה לרכב פרטי עלולה להיות לא עבירה לקראת הסוף. עדיף רכב שטח או אופניים.
מטיילים יקרים! שימרו על הטבע ושלמות האתרים, לא לקטוף ולא לרמוס פרחים, פטריות וצמחיית ליקוט חסריי ישע, אל תשאירו אשפה בשטח, קחו האשפה עמכם בתיקים עד לפח הקרוב, תודה!
מפת ניווט נסיעה אל חורבת סעדים ביער עמינדב
תחזית מזג האוויר לשבוע הקרוב לטיול שלכם בהרי ירושלים
מסלול הטיול, לאן מטיילים ומה עושים ביער עמינדב וחוות הגתות ובית הבד
ניווט אל חורבת סעדים ביער עמינדב (למרגלות יד קנדי)
נווטו אל חורבת סעדים משם מתחיל הטיול הרכוב שלכם ביער עמינדב. לניווט ביער השתמשו במפה האינטראקטיבית המצורפת למטה. אפשר לצאת בכל רכב ביער עמינדב, עם הסימון האדום לכיוון חוות הגיתות.
השביל האדום שראוי לכל רכב, מתפתל מטה במורד ההר, ויגיע לצומת שבילים ראשי. שם תבחרו את הסימון הירוק שמטפס לכיוון חוות הגיתות.
אם אתם ברכב רגיל: סעו עם הסימון הירוק עד אשר תגיעו עם רכב רגיל לקטע לא עביר, וממשם תמשיכו רגלית מעלה, עד לחווה והשביל המעגלי המסומן כחול במפה ובשטח.
אם אתם עם רכב שטח או באופניים: תוכלו להעפיל עם השביל הירוק עד לחניון למרגלות הגבעה, ומשם תטפסו רגלית את המסלול הרגלי המסומן כחול בשטח.
ניווט לחניון בסיום הסימון הירוק – לתחילת המסלול המעגלי הרגלי: לחצו לניווט עם ווייז אל תחילת המסלול.
המסלול המעגלי הרגלי המסומן כחול מחניון הגתות עד לחוות הגיתות על הגבעה
צאו מן הרכב ומצאו את הסימון הכחול, טפסו במדרגות, ותגיעו אל חניון ותצפיות נהדרות לכיוון מזרח ודרום. במקום יש כמה שולחנות וגת.
היצמדו לשביל הכחול, וטפסו בו בשטח כמה דקות, עד שתגיעו אל השלט של חוות הגיתות.
כאן תמצאו גת גדולה חצובה בסלע.
בגת משולב גם בית בד מאוחר.
וסביב למתקנים החצובים תמצאו כמה בורות ומחסנים ששימשו את החקלאים הקדומים.
מכאן תצפיות לכיוון צפון, אל ירושלים.
המשיכו בטיפוס שמאלה (דרום-מערב) אל רום הגבעה, שם תמצאו גל אבנים גדול (רוג'ום), ממנו תצפיות טובות אל המרכז ונחל שורק. מכאן המשיכו עם השביל הכחול שמתפתל בחזרה בירידה אל החניון ואל הרכב.
מפת סימון שבילים למסלול נסיעה מחורבת סעדים והליכה בשביל המעגלי הכחול בשטח
לחצו למסלולי טיולים מומלצים נוספים עבורכם באזור
- נחל המערה ומערת התאומים: מסלול מקסים בחורש ומערת עטלפים ענקית
- מחורבת חנות לעין מטע ועין תנור: טיול מעיינות מדהים
- דרך הקיסר: מחורבת חנות אל המדרגות הרומיות ובית הבד
- נחל קטלב: טיול מאתגר בהרי ירושלים
- נחל שורק ההררי: טיול אתגרי על מורדות נחל שורק
- הר יעלה: נקודת תצפית מהממת מהרי ירושלים אל השפלה ומישור החוף
- גבעת התורמוסים- תל שוכה: טיול פריחת חורף ופריחת אביב
- תל עזקה: תצפית וסיפורי קרבות דוד וגוליית
- עין קובי: חניון נחמד ובית מעיין חרב
- דרך בורמה
- גן לאומי בית עיטאב ועין חוד: מסלול מעגלי מדהים ליד נס הרים
- שמורת המסרק: טיול בחורש ים תיכוני, תצפית וקבר שייח'
- הר כרמילה: טיול מיטיבי לכת בהרי ירושלים
- פארק קנדה – פארק המעיינות
- נחל המערה ומערת התאומים
- גן לאומי הקסטל
- עין חמד
אהבתם את אתר "מטיילים עם ענת" ונעזרתם בו? לחצו כאן והעניקו לאתר דירוג 5 כוכבים וכמה משפטים עם משוב חיובי – כך תתרמו מניסיונכם ותעזרו לאלפי גולשים נוספים למצוא דרכם ברשת ♥